Με πολιτικές παρουσίες (και) από την Θράκη η ανάλυση από Σαββίδη του 5ετούς πλάνου του ΠΑΟΚ! Όλες οι δηλώσεις…

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Ο ΠΑΟΚ νίκησε με την ψυχή στο στόμα με 2-1 την Σαχτιέρ Καραγκάντι, ωστόσο η είδηση της ημέρας από την Θεσσαλονίκη δεν είναι αυτή αλλά η παρουσίαση από τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Ιβάν Σαββίδη του πενταετούς πλάνου που έχει για την ΠΑΕ, σε μια εκδήλωση στην οποία έδωσαν το παρών πολλά πολιτικά πρόσωπα από όλη την Βόρειο Ελλάδα, περιλαμβανομένης και της Θράκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, 120 βουλευτές από όλους τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέκος Κοντός, ο κομοτηναίος πρώην υπουργός Άμυνας και αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, οι δήμαρχοι όλων των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης περιλαμβανομένου του Γιάννη Μπουτάρη, οι εκπρόσωποι φορέων, θεσμών, μεγάλων οργανισμών, παραγωγικών δυνάμεων, οι πρυτάνεις Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων περιλαμβανομένου του Κωνσταντίνου Ρέμελη από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και δεκάδες δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα ενημέρωσης. Φυσικά παρόντες ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Ζήσης Βρύζας, που έκαναν και παρεμβάσεις.

Στην ομιλία του ο κ. Ιβάν Σαββίδης τόνισε ότι ο ρόλος του ΠΑΟΚ στη σημερινή κρίση που ζει η χώρα και ιδιαίτερα η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη είναι αναπτυξιακός καθώς η δραστηριότητα της ΠΑΕ επηρεάζει τον κοινωνικό ιστό δημιουργώντας θέσεις εργασίας, δίνοντας ευκαιρίες για υγιή κοινωνικοποίηση και διεξόδους μέσω των προγραμμάτων των ακαδημιών. Στη συνέχεια παρουσίασε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επενδύσεων με στόχευση: την αναβάθμιση των υποδομών, την αποκατάσταση της καλής πίστης στην κοινωνία και την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Πιο συγκεκριμένα:

Η στρατηγική ανάπτυξης του ΠΑΟΚ ξεκινάει από την ανάπτυξη του δικτύου των ακαδημιών στη Β. Ελλάδα (ήδη διαθέτει σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της Θράκης), στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Κύπρο στη συνέχεια και στις τάξεις του ελληνισμού της διασποράς. Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιηθούν και προγράμματα υποτροφιών για τους ταλαντούχους νεαρούς παίχτες.

Ένα ακόμη αναγκαίο έργο είναι η ολοκλήρωση του πρότυπου κέντρου αθλητικής αποκατάστασης, σε έκταση 600 στρεμμάτων στο Δήμο Θέρμης, ώστε να αξιοποιηθούν πλήρως οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, τα ιαματικά νερά της περιοχής και η τοποθεσία.

Όσον αφορά στον τομέα του επαγγελματικού αθλητισμού, ο Ιβάν Σαββίδης, τόνισε την ανάγκη να λειτουργούν με ορθές οικονομικές πρακτικές όλοι οι σύλλογοι και ότι ο ΠΑΟΚ θα πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές, όπως άλλωστε επιβάλουν οι διεθνείς στρατηγικές συνεργασίες με τη FIFA και την UEFA. Στο πλαίσιο αυτό ο ΠΑΟΚ ήδη επενδύει στο marketing και τις σταθερές υποδομές, ώστε να εξασφαλίσει τα έσοδα που θα του επιτρέψουν να σχεδιάσει μια μακρόπνοη μεταγραφική πολιτική.

Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί τα επόμενα οχτώ χρόνια. Το κόστος του ανέρχεται σε 150 000 000 €.

Την προβολή σχετικού video και την ομιλία του Ιβάν Σαββίδη, ακολούθησε συζήτηση με παρεμβάσεις πολιτικών και φορέων, όπου διαφάνηκε η ανάγκη για αλλαγή της επιχειρηματικής νοοτροπίας και του περιβάλλοντος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το άλμα προς την ανάπτυξη.

Ο Θ. Καράογλου, υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, σχολίασε: «Ένας άνθρωπος, ένας ομογενής θέλει να επενδύσει 80 εκατομμύρια σε πέντε χρόνια και 150 εκατ. στα 8. Πάση θυσία αυτή επένδυση πρέπει να γίνει. Υπάρχει ένα πρόβλημα, η Κυβέρνηση το ξέρει, εγώ δεν μπορώ να πω ότι αύριο θα λυθεί. Στα πλαίσια της νομοθεσίας μπορεί να λυθεί. Υπάρχει πρόθεση ο κ. Σαββίδης να πληρώσει. Αύριο κιόλας θα μιλήσω με αρμόδιο υπουργό να δούμε ποια θα είναι η αντιμετώπιση του θέματος».

Ο Κομοτηναίος Στρατηγός Φράγκος σχολίασε: «Άκουσα το πενταετές πρόγραμμα και την επένδυση των 80 εκατομμυρίων. Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα την μεγάλη παρουσία εκπροσώπων του κοινοβουλίου. Εκτιμώ ότι όλοι όσοι τοποθετήθηκαν είπαν ότι θα συμπαρασταθούν. Θα ρωτήσω: Χωρίς να αναφέρομαι σε ομάδα, ξέρω ότι υποβιβάστηκε και της χαρίστηκαν τα χρέη. Η Τρόικα λέει ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να πληρώσει προσαυξήσεις. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί εν μέσω κρίσης άλλος περιφερειάρχης δίνει 20 εκατομμύρια για γήπεδο που… θα γίνει. Και εδώ δεν δέχονται χρήματα. Πως γίνεται αυτό;». Στην τοποθέτηση απάντησε αμέσως ο Σαββίδης: «Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα. Δεν είναι στα πλαίσια κοινής λογικής. Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν θα δείξει με δάκτυλο μειονεκτήματα άλλων. Ότι θέλουν ας κάνουν. Θέλουμε να μας ακούσουν. Σας δίνω τον λόγο μου ότι στην θητεία μου, αυτά τα προβλήματα δεν θα υπάρχουν. Εννοώ αυτά που είπα στην ομιλία μου σαν λάσπη στο σώμα του ΠΑΟΚ. Όταν χάσαμε με Σάλκε στεναχωρήθηκα γιατί άλλη ομάδα χαίρονταν με τα χρήματα που κέρδισε. Ήμουν ακόμη φίλαθλος στην Ρωσία, όταν ήμουν υπέρ του Ολυμπιακού, όταν έπαιζε στην Ευρώπη. Τώρα αδιαφορώ αν είναι ελληνική ομάδα. Έχασαν προχθές και σκέφτηκα ότι αυτή είναι η τιμωρία τους».

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Ξανθιώτης πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέκος Κοντός: «Ένας ομογενής είναι πολύ σημαντικό που τώρα επενδύει στην πατρίδα μας. Από πολλούς ακούμε λόγια, αλλά ο Ιβάν Σαββίδης το έχει κάνει πράξη αυτό. Η συζήτηση ξέφυγε και πήγε σε θέμα επενδυτικό. Κανείς δεν θα έρθει να αγοράσει προβληματική επιχείρηση αν δεν χαριστεί μεγάλο κομμάτι από τα χρέη. Και ο ΟΣΕ για να ιδιωτικοποιηθεί πρέπει να χαριστεί μεγάλο μέρος χρεών. Γιατί γίνεται σε όλους χάρισμα χρεών και στον ΠΑΟΚ γιατί δεν χαρίζονται πρόστιμα και προσαυξήσεις; Το θέμα πρέπει να περπατήσει με κοινοβουλευτική παρέμβαση μέσα στην Βουλή». Η απάντηση του κ. Σαββίδη ήρθε άμεσα στον Ξανθιώτη βουλευτή: «Οι περισσότεροι στην Βουλή είναι οπαδοί του Ολυμπιακού». Και ο κ. Κοντός απάντησε: «Εμείς πρέπει να στηρίξουμε το αίτημα του ΠΑΟΚ. Να καταθέσουμε τροπολογία για διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων για τις ΠΑΕ. Αυτή είναι η λύση».

 

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/CCvTJ0FEnTM?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen]