Μάντζιος: «Από το δικό μας παιχνίδι εξαρτάται να κερδίσουμε την Βέροια»

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Συνέντευξη τύπου έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο προπονητής του Πανθρακικού, Άκης Μάντζιος, ενόψει του αγώνα με την Βέροια για την 5η αγωνιστική της Super League. 

Ο προπονητής του Πανθρακικού αρχικά αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «Έγινε μια πολύ καλή προσπάθεια από την ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Είχαμε τις ευκαιρίες να τελειώσουμε τον αγώνα νωρίτερα απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Στο γκολ που δεχθήκαμε υπήρξε λάθος αντίδραση από πολλούς ποδοσφαιριστές. Είχαμε στα χέρια μας τους βαθμούς της νίκης αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε».

Για το επόμενο παιχνίδι, της προσεχούς Κυριακής, είπε: «Η Βέροια είναι μια καλή ομάδα και στα μέχρι τώρα παιχνίδια το έχει αποδείξει. Διαθέτει ταχύτητα κάτι που την κάνει επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Προσπαθούμε όλη την εβδομάδα μαζί και με τους συνεργάτες μου να αναλύσουμε και να διαβάσουμε σωστά τον αντίπαλο. Θεωρώ ότι και το παιχνίδι αυτό εξαρτάται από τη δική μας ομάδα, ώστε να πάρουμε τη νίκη. Παρουσιαζόμαστε καλύτεροι από αγώνα σε αγώνα και προσπαθούμε να χτίζουμε μια σοβαρή ομάδα».

Σε σχέση με τους τραυματίες, ο Άκης Μάντζιος είπε: «Πιθανότατα μέχρι την Κυριακή θα είναι πανέτοιμος ο Εμπό. Σίγουρα εκτός είναι ο Μακρυδημήτρης και ο Σαρακατσάνος, ενώ θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή τον Κουτσόπουλο».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχολίασε: «Δεχθήκαμε γκολ στο τέλος στη Λιβαδειά και στον Πανιώνιο. Πρόκειται βέβαια για δύο εντελώς διαφορετικά παιχνίδια, γιατί στη Λιβαδειά ήταν ο αγώνας της πρεμιέρας, υπήρχε άγχος και δεν ήμασταν τόσο καλοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Με τον Πανιώνιο όμως μας στενοχωρεί το αποτέλεσμα, όχι γιατί δεν είναι καλή η ισοπαλία και ο βαθμός στη Νέα Σμύρνη, αλλά επειδή μπορούσαμε, βάσει της συνολικής εικόνας του παιχνιδιού, να κατακτήσουμε μια σημαντική νίκη. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, πιο αποφασιστικοί και πιο προσεκτικοί, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον λάθη αδράνειας».

Για τον νέο προπονητή της Βέροια και το τι αλλαγές θα πραγματοποιήσει, είπε: «Πήραμε ένα πρώτο δείγμα γραφής στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Δε νομίζω ότι μπορούν να γίνουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τόσο μεγάλες αλλαγές σε μια ομάδα. Και απέναντι στον ΠΑΟΚ πάντως η Βέροια έδειξε καλό πρόσωπο κι εμείς ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε στο παιχνίδι της Κυριακής και θα διεκδικήσουμε τη νίκη».

Τέλος, σε ερώτηση για τη στήριξη του κόσμου ο προπονητής του Πανθρακικού είπε: «Ελπίζω κάθε φορά ο κόσμος να είναι και περισσότερος και να έρθει να στηρίξει την ομάδα, γιατί φαίνεται ότι γίνεται μια σωστή και σοβαρή προσπάθεια. Χρειαζόμαστε λίγο ακόμη χρόνο για να είμαστε στο 100% όσον αφορά την ετοιμότητά μας, αλλά θέλουμε δίπλα μας τον κόσμο».