Όσα έγιναν στον τελικό των Στρατιωτικών Μονάδων του Έβρου

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της ΧΙΙ Μεραρχίας στην Αλεξανδρούπολη δεν μπορούσε και λείψει και ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το παραδοσιακό άθλημα του Έβρου, το Βόλεϊ.

Η Λέσχη Πετοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης πάντα κοντά στο Βόλεϊ και την Αλεξανδρούπολη ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση να βοηθήσει στην διοργάνωση του μεγάλου τελικού του πρωταθλήματος Βόλεϊ των στρατιωτικών μονάδων του Έβρου, αναλαμβάνοντας την διαιτησία του αγώνα.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης την Τρίτη 17/9/2013 πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος τελικός μεταξύ των ομάδων της 31ης Ταξιαρχίας, που εδρεύει στην Καβυσό Φερών και της 7ης Ταξιαρχίας, που εδρεύει στον Προβατώνα Τυχερού. 
Ο αγώνας ήταν πολύ υψηλού επιπέδου με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται με πάθος για την νίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες ήταν μικτές από άνδρες και γυναίκες στρατιωτικούς.

Τον αγώνα παρακολούθησαν οι Διοικητές της ΧΙΙ Μεραρχίας, της 31ης και 7ης Ταξιαρχίας, ο πρόεδρος της Λέσχης Πετοσφαίρισης Αλεξ/πολης Κυριάκος Μαρίνος καθώς και πλήθος στρατιωτών που γέμισαν τις κερκίδες του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Νικήτρια η 31η Ταξιαρχία των Κότα Χρ., Χατζηιωάννου Δημ., οι οποίοι εκτός από εξαίρετοι στρατιωτικοί είναι και αθλητές της Γ.Ε.Αλεξανδρούπολης. Στην 7η Ταξιαρχία αγωνίστηκε ο Καψαλιάρης Χρ. αθλητής του Έβρου Σουφλίου, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην περσινή προσπάθεια της Ορεστιάδας στην Α2.

31η Ταξιαρχία-7η Ταξιαρχία : 3-0 (25-19, 25-23, 25-20)

31Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ: Κότας Χρ., Χατζηιωάννου Δ., Μπαλατίδης Ι., Δαλαμάγκας Π., Βαρτσιώτης Ν., Τσομπάνη Στ., Κουρτίδης Ν., Μούτσιου Μ., Σιδηροκαστρίτης Κ., Ιωαννίδης Γ., Αλεξάκης Κ.

7Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ: Καψαλιάρης Χρ., Γκουντούλας Κ., Ζηλιασκοπούλου Δ., Τσαμπάζης Χ., Σαμαράς Π., Τζουμακίδης Π., Ψάρρας Ζ., Πίκιος Λ., Γιαγλής Ευαγ., Δεληγιάννη Αν., Βασιλειάδου Σ., Κολοκυθάς Δ.

Διαιτητές του αγώνα ήταν τα μέλη του Δ.Σ. της Λέσχης Πετοσφαίρισης Αλεξ/πολης Σταύρος Καβαρατζής  και Μάκης Δημητριάδης .