Σε Μιχάλης Παρασκευόπουλος θα μετονομαστεί το Κλειστό της Αλεξανδρούπολης!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρουπόλεως για την αποδοχή της πρότασης του προέδρου του Εθνικού Μανόλη Βουκουρεσλή να μετανομαστεί το Κλειστό Γυμναστήριο σε “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”, στη μνήμη του πρώην προέδρου του Εθνικού και ισχυρού παράγοντα της Ελληνικός Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Ο Μιχάλης Παρασκευόπουλος, που ασχολήθηκε επί χρόνια με τα κοινά της πρωτεύουσας του Έβρου, υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος αλλά διακρίθηκε και εκτός των στενών γεωργαφικών ορίων της περιοχής καταλαμβάνοντας καίριες θέσεις όχι μόνο στην Ελληνική αλλά και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πετροσφαίρισης, θεωρείται (δικαίως) από τις μορφές της Αλεξανδρούπολης που έκαναν πολλά για την προαγωγή του αθλητισμού της πόλης.

Θα είναι η πρώτη ίσως φορά που με αυτήν την ονοματοδοσία δεν θα τιμηθεί ένας αθλητής αλλά ένας παράγοντας. Μέχρι τώρα συνήθως δίνονταν ονόματα αθλητών, όπως για παράδειγμα αυτό του Φώτη Κοσμά στο Στάδιο της Αλεξανδρούπολης. Πολλοί μάλιστα εκτιμούσαν  ότι όταν ερχόταν η ώρα για να δοθεί κάποιο όνομα στο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης, αυτό θα πήγαινε στην (δις) ολυμπιονίκη Χρυσοπηγή Δεβετζή, που μπορεί να διακρίθηκε στον στίβο, αλλά ξεκίνησε την αθλητική της καριέρα από αυτό το κλειστό κάνοντας… ενόργανη γυμναστική.

Βέβαια, στην Πηγή Δεβετζή έχει δοθεί προς τιμήν της το όνομά της στο (εγκατελειμένο σε μεγάλο βαθμό) γήπεδο που υπάρχει στην Πανεπιστημιούπολη, αλλά σε χώρο πανεπιστημιακό και όχι δημοτικό. Αλλά και προς τιμήν του Μιχάλη Παρασκευόπουλου, είχε μετονομαστεί σχετικά πρόσφατα το γήπεδο “Μαρακανά”, το προπονητήριο του ποδοσφαιρικού Εθνικού που χρησιμοποιεί για τις προπονήσεις των ακαδημίων του.

Γεγονός είναι ότι ο νυν πρόεδρος Μανόλης Βουκουρεσλής εξέπληξε τους πάντες με την πρότασή του, ενώπιον του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και των λοιπών αρχών της πόλης, στην διάρκεια του αγιασμού, να μετονομαστεί το (ανακαινισμένο) κλειστό της Αλεξανδρούπολης σε “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”. Και όπως αποδεικνύεται από το χειροκρότημα που ακολούθησε την πρόταση, εξέπληξε ευχάριστα. Είναι σημαντικό οι σύλλογοι και οι πόλεις, να τιμούν τους ανθρώπους που τους έχουν προσφέρει, είτε αυτοί είναι αθλητές είναι παράγοντες. Έστω και αν αυτοί έχουν φύγει από την ζωή, έστω και αν σε ορισμένες περιπτώσεις, το έργο τους δεν αναγνωρίστηκε όπως θα έπρεπε στην πόλη τους, όσο ήταν εν ζωή.

Ο λόγος πλέον περνά στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, για να λάβει την (τυπική) απόφαση…