Οι τελευταίες εξελίξεις για την καυτή πατάτα του πάγκου της Ξάνθης…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Όπως έγραψε από το βράδυ της Κυριακής το ThrakiSportS, η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη αναζητά προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις τον διάδοχο του Νίκου Καραγεωργίου στον πάγκο της ομάδας αλλά στο μεταξύ, προσανατολίζεται στην λύση της αναβάθμισης του Νίκου Κεχαγιά, μέχρι να συμβεί αυτό και εφόσον βέβαια συμβεί.

Το γεγονός ότι καμία επίσημη ανακοίνωση δεν υπήρξε καθόλη την διάρκεια της Δευτέρας, δείχνει ότι τα πάντα είναι ρευστά. Σε κάθε περίπτωση, ο Νίκος Κεχαγιάς ειδοποιήθηκε ότι θα πραγματοποιήσει το απόγευμα της Τρίτης την προπόνηση της μεγάλης ομάδας, στην οποία αναμένεται να βρεθούν επίσης ο Νίκος Καραγεωργίου και οι συνεργάτες του για να μιλήσουν και να αποχαιρετίσουν και επισήμως τους παίκτες. Την Κυριακή οι τελευταίοι προπόνησαν την ομάδα, αλλά την Δευτέρα ο Μανώλης Παπαματθαιάκης υπέβαλε και αυτός την παραίτησή του και θα πάνε πλέον στα Πηγάδια μόνο για το αντίο. Η λύση Κεχαγιά θεωρείται μεν προσωρινή, αλλά ειδικά στην Ελλάδα ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, οπότε κανείς δεν πρέπει να αποκλείει τίποτα.

Ο Νίκος Κεχαγιάς είναι ένα πρόσωπο – θρύλος για την Ξάνθη. Ως ποδοσφαιριστής το ρεκόρ συμμετοχών στην ομάδα. Χαίρει της εκτίμησης του Χρήστου Πανόπουλου και για αυτό άλλωστε εργάζεται στον σύλλογο, ως τεχνικός της δεύτερης ομάδας, της Κ20. Στο παρελθόν έχει κληθεί και πάλι να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά και να αναλάβει τα ηνία της μεγάλης ομάδας και έχει το πλεονέκτημα ότι γνωρίζει όσο λίγοι τα… κατατόπια του συλλόγου. Βέβαια, και η δική του ομάδα δέχτηκε τέσσερα γκολ το Σάββατο από την Κ20 του Ολυμπιακού, όσοι βρέθηκαν όμως στους Ρέντη επισημαίνουν ότι σε αντίθεση με την μεγάλη ομάδα που παρατάχθηκε στο Καραϊσκάκη, οι νέοι της Ξάνθης πάλεψαν το παιχνίδι, στάθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις άτυχοι, πέτυχαν ένα γκολ και σε κάθε περίπτωση δεν παρουσίασαν την αποκαρδιωτική εικόνα που είχαν οι μεγάλοι.

Αυτή τη στιγμή, ως το πιθανότερο σενάριο φαντάζει ο Νίκος Κεχαγιάς να καθίσει στον πάγκο στο δευτεριάτικο ματς με τον Άρη, που έτσι όπως έχει εξελιχθεί, θα είναι κομβικής σημασίας και για τις δύο ομάδες. Μάλιστα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ο Κεχαγιάς να παραμείνει ως το τέλος της σεζόν, αλλά το πιο πιθανό είναι αυτό να ξεκαθαρίσει εντός του μήνα και μέχρι και την διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις της Εθνικής στα μέσα Οκτωβρίου. Αν η Ξάνθη έχει καταφέρει μέχρι τότε να κερδίσει τουλάχιστον έξι βαθμούς, τότε λογικά οι όποιες εξελίξεις δεν θα επισπευθούν. Όμως αν τα πράγματα πάνε στραβά, τότε θα αναζητηθεί λύση, όχι απαραίτητα από την Ελλάδα αλλά ίσως και από το εξωτερικό.

Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της Ξάνθης θα έχει ανοιχτά τα μάτια της για πιθανές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις τεχνικών. Το πρώτο όνομα που ακούγεται, όπως γράψαμε από το βράδυ της Κυριακής, είναι ο Νίκος Νιόμπλιας που έλυσε την συνεργασία του με την Εθνική Κύπρου, αλλά ακούγεται ότι τον διεκδικούν ακόμα ο Παναθηναϊκός και ο ΟΦΗ, αν και οι συγκεκριμένες ομάδες έχουν προπονητές αλλά φημολογείται ότι τρίζουν οι θέσεις Αναστασίου και Δερμιτζάκη αντίστοιχα. Σας μεταφέραμε επίσης το ενδιαφέρον για τον Γιάννη Χριστόπουλο, ενώ ανάμεσα στα ονόματα που ακούστηκαν την Δευτέρα ήταν και αυτό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο Χρήστος Πανόπουλος…