Οι 150 Θρακιώτες που πικράθηκαν στο Καραϊσκάκη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Ούτε ένας ούτε δύο αλλά σε περίπου 150 υπολογίζονται οι φίλοι του Ολυμπιακού από την Θράκη που ταξίδεψαν, οι περισσότεροι αυθημερόν, στην Αθήνα και παρακολούθησαν την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Στάδιο Καραϊσκάκη με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Περισσότερα από δέκα άτομα υπολογίζεται ότι ταξίδεψαν από τον Έβρο, κυρίως από τις Φέρες αλλά και από την Αλεξανδρούπολη, αν και κάποιο πανό δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε μέσα στον πανικό της εξέδρας.

Ακόμα περισσότεροι φαίνεται ότι ταξίδεψαν από από την Ξάνθη και την Κομοτηνή, καθώς σύμφωνα με νεώτερη πληροφόρηση αναγνωστών του ThrakiSportS, δυο λεωφορεία ξεκίνησαν από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με οπαδούς του Ολυμπιακού. Μόνο στην Κομοτηνή διατεθηκαν από ένα μόνο πρόσωπο 47 εισιτήρια, ενώ επιπλέον 30 άτομα υπολογίζεται ότι ταξίδεψαν από την Ξάνθη.

Και μην ξεχνάμε όσους τυχόν εξασφάλισαν διαδικτυακά εισιτήριο και ταξίδεψαν μεμονωμένα στην Αθήνα. Οπότε τελικά, δεδομένα φτάνουμε τριψήφιο αριθμό ατόμων από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα. Μάλιστα, επισήμως, μετά το αρχικό δημοσίευμα (που κατά λανθασμένη εκτίμηση κατεβάζαμε τον αριθμό στα 30 άτομα, προκαλώντας αντιδράσεις), ο υπεύθυνος της Θύρας 7 Κομοτηνής μας ενημέρωσε μέσω facebook ότι στο σύνολο της Θράκης δόθηκαν 145 εισιτήρια. 

Στις εξέδρες του Καραϊσκάκη βρέθηκαν μέχρι και επώνυμα πρόσωπα από την Θράκη, όπως ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης, που κάθε άλλο παρά μη γνώστης του ποδοσφαιρικού χώρου είναι, καθώς τυγχάνει πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Έβρου αλλά και πρώτος ξάδερφος του συνωνόματού του πρώην προπονητή της Ξάνθης και νυν του Πλατανιά.

Όλοι αυτοί πάντως γεύτηκαν το πικρό ποτήρι της… τεσσάρας, την οποία κάθε άλλο παρά άξιζε ο Ολυμπιακός με δεδομένη την απόδοσή του στο πρώτο ημίχρονο, όταν και έχασε κλασικές ευκαιρίες για γκολ, ενώ είχε και δυο δοκάρια. Ωστόσο τρεις πανομοιότυπες φάσεις, τρία κόρνερ, τρεις κεφαλιές, ήταν αρκετές για να δώσουν διαστάσεις στο σκορ της βαριάς ήττας. Και φανταστείτε, η Παρί έχασε και πέναλτι! Αλλά έτσι είναι όταν παίζεις με ομάδες αυτού του βεληνεκούς, σε τιμωρούν χωρίς να το καταλάβεις.

Από εκεί και πέρα, από τα αποτελέσματα της πρεμιέρας των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ξεχωρίζει η εξάρα της Ρεάλ μέσα στην Κωσταντινούπολη επί της Γαλατάσαράι, όπου δεν βρέθηκε πάντως κάποιος μουσουλμάνος φίλαθλος από την Δυτική Θράκη (εκτός και αν πήγε κάποιος μόνιμος κάτοικος από εκεί), όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα στο ThrakiSportS ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οπαδών Γαλαράσαράι Κομοτηνής. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας του Τσάμπιονς Λιγκ: 

Ολυμπιακός – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4 (25′ Βάις – 19′ Καβάνι, 68′ και 73′ Τιάγκο Μότα, 86′ Μαρκίνιος)
Μπενφίκα – Αντερλεχτ 2-0 (4′ Τζούριτσιτς, 30′ Λουϊζάο)
Γαλατασαράι – Ρεάλ Μαδρίτης 1-6 (84′ Μπουλούτ – 33′ Ισκο, 54′, 84′ Μπενζεμά, 63′, 66′, 90′ Ρονάλντο)
Κοπεγχάγη – Γιουβέντους 1-1 (14’ Γιόργκενσεν – 54’ Κουαλιαρέλα)
Μπάγερν Μονάχου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-0 (4’ Αλάμπα, 41’ Μάντζουκιτς, 68’ Ρόμπεν)
Βικτόρια Πλζεν-Μάντσεστερ Σίτι 0-3 (48’ Τζέκο, 53’ Τουρέ, 58’ Αγουέρο)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-2 (65’, 87’ Τεξέϊρα)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λεβερκούζεν 4-2 (22’, 70’ Ρούνεϊ, 59’ Φαν Πέρσι, 79’ Βαλέντσια – 54’ Ρόλφες, 88’ Τοπράκ)