Ο προπονητής της Ασπίδας για το ελληνικό Βατερλό στο Ευρωμπάσκετ

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Μετά τον προπονητή του ΓΑΣ Νεοκλή Λεμονίδη, το ThrakiSportS απευθύνθηκε και στον προπονητή της περσινής πρωταθλήτριας ομάδας της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, τον Δημήτρη Παναγιωτόπουλο της Ασπίδας Ξάνθης, για να μας σχολιάσει την αποτυχία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

“Eίναι η δεύτερη αποτυχία της Εθνικής μας, μετά την περσινή ήττα στο Προολυμπιακό από τη Νιγηρία και τον αποκλεισμό μας από τους Λουμπιακούς του Λονδίνου. Μας έχει στεναχωρήσει πολύ γιατί ειδικά φέτος είχαμε βλέψεις για κάτι καλό. Χάσαμε και το Παγκόσμιο της Ισπανίας”, είναι το αρχικό σχόλιο του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου.

Στο ερώτημα τι έφταιξε, απαντά: “Μας στοίχισε νομίζω η απουσία απο τον τραυματισμό του Σπανούλη στα δύο καθοριστικά ματς με Ιταλία και Φινλανδία. Η περιφερειακή μας άμυνα γενικά στο τουρνουά είχε πολλά προβλήματα, ειδικά όταν είχαμε ν΄αντιπετωπίσουμε γρήγορους παίκτες και καλούς σουτέρ στο ένας με έναν (Μπελινέλι, Καπόνεν,Ντράγκιτς…). Οι παίκτες φάνηκαν κουρασμένοι, χωρίς ενέργεια και με ένα παιχνίδι μονόπλευρο, ιδιαίτερα όταν η μπάλα ήταν στα χέρια του Σπανούλη. Σε καθοριστικά σημεία των αγώνων ο Ζήσης πήρε επιθετικά πάνω του  την ομάδα, κάτι που δεν έκανε σε ολή την διάρκεια της καριέρας του στις ομάδες που αγωνίζεται”.

Από τα βέλη του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου, που πριν το Ευρωμπάσκετ τόνιζε ότι πρέπει όλοι να σεβαστούμε την γνώμη του αναφορικά με τις επιλογές που έκανε στην σύνθεση της ομάδας παρά τις όποιες αντιρρήσεις μπορεί να έχει, δεν ξέφυγε πάντως αυτήν την φορά ο Αντρέα Τρινκέρι. “Παρακολουθώ χρόνια πάρα πολύ μεγάλο αριθμό αγώνων. Δεν κατάλαβα το κουτσάρισμα του προπονητή μας. Δεν μου άρεσε η διαχείριση των παικτών. Ο Μπουρούσης έπρεπε γενικά να παίξει για μένα περισσότερο. Ο Περπέρογλου και ο Φώτσης στη Β΄φάση δεν έπαιξαν. Αν προσθέσεις και τους τραυματισμούς παίξαμε με πολύ μικρό ρόστερ”.

Για το τέλος, ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος αναφέρει: “Ο κύκλος της ομάδας του Βελιγραδίου και της Σαιτάμα, που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και στην δεύτερη θέση στον κόσμο, μάλλον έχει κλείσει. Θα περιμένουμε την ανανέωση με παιδιά αξιόλογα που υπάρχουν για να συνεχίσουν τις επιτυχίες που έχει το ελληνικό μπασκετ τα τελευταία χρόνια”.