Αγιασμός στον Εθνικό από Άνθιμο παρουσία Λαμπάκη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Τον καθιερωμένο ετήσιο αγιασμό τέλεσε ο ΜΓΣ Εθνικός στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης, με εκατοντάδες αθλητές από τα δέκα τμήματα του να είναι παρόντες, όπως και γονείς, μέλη, παράγοντες και προπονητές.

Συμβολική αλλά και ουσιαστική η παρουσία όλων των ενήλικων αθλητών των ομάδων Βόλεϊ, Μπάσκετ, Ποδοσφαίρου και Σκοποβολής. Η τελετή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο κλειστό γυμναστήριο με τις ευλογίες του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Άνθιμου και με την παρουσία εκπροσώπων των αρχών της πόλης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Γιάννης Κανελλάκης και με σημείωμα του ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθηνε ο πρόεδρος του Εθνικού Μανόλης Βουκουρεσλής. 

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην μεγάλη ιστορία του ΜΓΣ Εθνικού και την ταύτιση του με την πόλη από το 1927, καθώς και στη δράση του συλλόγου στα κοινά της πόλης και την ουσιαστική παρέμβαση του στην γαλούχηση της νέας γενιάς των πολιτών της.

Ειδικές αναφορές έκαναν ο Δήμαρχος της πόλης, παρουσιάζοντας τις εργασίες που γίνονται στο κλειστό της πόλης με αφορμή την Ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας Βόλλεϋ, καθώς και ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικού ο οποίος πρότεινε την ονοματοδότηση του κλειστού σε «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» στη μνήμη του αείμνηστου Προέδρου του συλλόγου και αντιπροέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, που ήταν ο πρωτεργάτης της δημιουργίας του γυμναστηρίου που στεγάζει τις επιτυχίες της ομάδας εδώ και 35 χρόνια.

Η πρόταση έγινε δεκτή με θερμά χειροκροτήματα καθώς ο κ. Βουκουρεσλής τόνισε ότι η νέα διοίκηση του Εθνικού έχει χρέος να σέβεται το παρελθόν και να μεταφέρει τις ιστορικές μνήμες στη νέα γενιά. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here