Τα προβλήματα του Πανιωνίου ενόψει Πανθρακικού

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Μελίνα Ντισλιάν

–  Ο προπονητής του Πανιωνίου μίλησε στη Nova για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αγωνιστικά η ομάδα του, αλλά και για τον φίλο του Άκη Μάντζιο, ο οποίος πλέον βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας της Κομοτηνής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός των κυανέρυθρων, για τα κομμάτια που δούλεψε στην ομάδα του κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος:  “Ήταν μια βδομάδα που δεν είχαμε πρωτάθλημα, κάναμε ένα φιλικό παιχνίδι και αγωνίστηκαν τα παιδιά που είχαν λίγο χρόνο συμμετοχής. Γενικά προσπαθήσαμε, επειδή όταν δεν έχει παιχνίδια ο ποδοσφαιριστής αφήνει λίγο τον εαυτό του, να τους κρατήσουμε σε εγρήγορση για το παιχνίδι που έρχεται γιατί για μένα είναι από βαθμολογικής άποψης ίσως το πιο σημαντικό μέχρι τώρα”.

Για το πως περιμένει τον Πανθρακικό: “Σίγουρα είναι μια “σφικτή” ομάδα. Παίζει κλειστά για να κρατήσει το “0” εκτός έδρας. Έχει ψηλά παιδιά και είναι καλή στις στημένες φάσεις και γενικά περιμένω ένα παιχνίδι κλειστό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί. Τέτοια παιχνίδια όπως με τον Πανθρακικό, για μένα σε περίπτωση που κερδίσουμε, οι πόντοι της νίκης είναι 6, δεν είναι 3. Και εννοώ ότι εμείς παίρνουμε 3 και αυτοί χάνουν 3. Είναι μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους μ’ εμάς. Οπότε, καταλαβαίνετε ότι ειδικά μέσα στο γήπεδό μας τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζουμε”.

Για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον Πανιώνιο, ειδικά στο κέντρο της άμυνας:  “Σίγουρα έχουμε δύο αναπάντεχα προβλήματα. Με τον Παντίδο που χτύπησε την Τετάρτη και με τον Αυλωνίτη, ο οποίος έβγαλε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό με ενοχλήσεις και δεν έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Έχει γυρίσει ο Κουλουχέρης, ο οποίος είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής, αλλά του λείπει ο ρυθμός. Θα το καλύψουμε πιστεύω. Μέχρι την Κυριακή θα βρούμε τη λύση”.

Για το ενδεχόμενο να βρεθεί ο Κουλουχέρης στο αρχικό σχήμα: “Από τη στιγμή που γύρισε ο Κουλουχέρης, βεβαίως και υπολογίζεται σαν όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Ακόμα και αν δεν είχαμε τραυματισμούς θα υπολογιζόταν. Είχα τη Δευτέρα μια συζήτηση με τον Θέμη, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μαζί του και είναι κανονικά παίκτης της ομάδας”.

Για το ότι θα αντιμετωπίσει ένα πρώην “κυανέρυθρο”, τον Άκη Μάντζιο:  “Δεν υπάρχει κόντρα… Είμαστε και φίλοι με τον Άκη. Σίγουρα και ο Άκης έχει γράψει τη δική του ιστορία εδώ και σαν παίκτης και σαν προπονητής. Σίγουρα, ξέρει περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο προπονητή. Θεωρώ όμως πως τα πάντα είναι θέμα ποδοσφαιριστών σε τέτοια παιχνίδια. Ελπίζω την Κυριακή ο Πανιώνιος να μπορέσει να κερδίσει για ν’΄αυξήσει τη διαφορά από τις ομάδες που είναι από κάτω στη βαθμολογία. Νομίζω πως μια τέτοια νίκη θα βοηθήσει και ψυχολογικά την ομάδα και θα την σταθεροποιήσει στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας”.

Όσον αφορά τον τραυματία Νίκο Παντίδο, αξίζει να σημειωθεί ότι υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση στους συνδέσμους από τον γιατρό της ομάδας Χρήστο Δάρρα. Οι εξετάσεις έδειξαν πως έχει υποστεί ρήξη έσω και έξω πλαγίου συνδέσμου. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους σε 5-6 εβδομάδες.