Από Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη οι Θρακιώτες Πελαργοί της Λιουμπλιάνας!!!

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον μεγάλο αγώνα, που μοιάζει με δεύτερο σερί τελικό μετά και από το παιχνίδι με την Ισπανία, της Εθνικής Μπάσκετ με την διοργανώτρια Σλοβενία, για την δεύτερη φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το τζάμπολ θα δοθεί στις 10.00 το βράδυ στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της σλοβενικής πρωτεύουσας, παρόντων όμως και 70 Πελαργών που κατάφεραν μετά δυσκολίας να εξασφαλίσουν εισιτήρια για την αναμέτρηση. Ανάμεσά τους και αρκετοί Θρακιώτες, όχι μόνο αυτοί από Φέρες, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή που βρέθηκαν από την πρώτη φάση στης διοργάνωσης αλλά πλέον και από την Ξάνθη!

Σχετική ενημέρωση είχαμε το μεσημέρι του Σαββάτου από τον πολύ γνωστό στους θρακιώτες και ιδιαίτερα στους αλεξανδρουπολίτες πρώην φοιτητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θάνο Μηλούση, ψυχή των Πελαργών σε πανελλαδικό επίπεδο! “Καλημέρα από τη χειμερινή Λιουμπλιάνα!Οι Θρακιώτες Πελαργοί απόψε προέρχονται από την Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη”, μας ενημέρωσε σε σχετική ερώτηση.

Η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Σλοβενία χωρίς τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, που τραυματίστηκε, επιστρέφει στην Αθήνα και χάνει το υπόλοιπο της διοργάνωσης. Το ξαφνικό πρόβλημα επηρεάζει ψυχολογικά όλην την ομάδα. Πλέον έμειναν 11 παίκτες για τη συνέχεια του τουρνουά και η Εθνική καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να… ζήσει και με τους τραυματισμούς.

Εχουν όμως τους 70 ηρωικούς Πελαργούς να τους συμπαραστέκονται και ανάμεσά τους αρκετούς Θρακιώτες. Μακάρι να πληθύνουν στην συνέχεια και να γυρίσουν με κούπα…