Άνετη επικράτηση για τον Εθνικό με… 4-0 σετ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Απόλυτα θετικό το πρώτο δείγμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο πρώτο από τα δύο φιλικά που έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου με αντίπαλο τη Νίκη Αιγινίου. Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη κέρδισε άνετα με 3-0 σετ, ενώ επικράτησε και στο τέταρτο που αποφάσισαν να παίξουν οι δύο προπονητές.

Η ομάδα του Έβρου  έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων της, που αργούν βέβαια να ξεκινήσουν, αφού υπάρχει ακόμα ένας μήνας.

Ο Εθνικός από την αρχή μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κέρδισε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 25-19. Στο δεύτερο σετ η Νίκη δεν μπόρεσε να αλλάξει πάλι τα δεδομένα, αφού το καλό μπλοκ και η άριστη υποδοχή του Εθνικού, είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει και το δεύτερο σετ στους γηπεδούχους, επίσης με 25-19.

Τίποτα δεν άλλαξε ούτε και στο τρίτο σετ, καθώς παρέμεινε η ίδια εικόνα, όπως μαρτυρά και το 25-16, με το σύλλογο της Αλεξανδρούπολης να στέκεται πολύ καλά σε άμυνα και επίθεση.

Το πάθος και η θέληση ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των αθλητών του Εθνικού, ενώ όπως ήταν φυσιολογικό ο Σάκης Μουστακίδης χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες, που είχε στη διάθεσή του, δοκιμάζοντας παράλληλα και διαφορετικά σχήματα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και ένα τέταρτο σετ μεταξύ των δύο ομάδων, όπου ο Εθνικός επικράτησε και πάλι με 25-13, έχοντας στη σύνθεσή του και τους νεαρούς Κασαμπαλή, Κυριακίδη και Μπουφίδη.

Την Κυριακή έχει προγραμματιστεί επίσης στο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης  δεύτερο φιλικό ανάμεσα στους δύο συλλόγους, στις 4.00 το απόγευμα και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Σάκης Μουστακίδης): Αν.Δαλακούρας, Ράιτς, Σιδηρόπουλος, Μιχαήλοβιτς, Ανδρεάδης, Παπάζογλου / Δαρίδης (λ), Κοντοστάθης (λ), Κ.Δαλακούρας, Γραμματικάκης, Κασαμπαλής, Μπουφίδης, Κυριακίδης.

ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ (Γιάννης Μέλκας): Λουστάκου, Β.Γεωργόπουλος, Γκορίδης, Νταλέιτζ, Μαυροβουνιώτης, Μακλάχλιν / Αγγελής (λ), Αναστασιάδης, Παράσογλου, Βουλκίδης, Ντουντούδης (λ).