Οι δύο 15χρονοι από την Ξάνθη που πήραν φέτος μεταγραφή στον Ολυμπιακό!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Μπορεί ο Ολυμπιακός να φιλοξενεί το βράδυ του Σαββάτου την Ξάνθη στο Στάδιο Καραϊσκάκη, ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι στις εξέδρες θα βρίσκονται δύο Ξανθιωτόπουλα που απέκτησαν οι Πειραιώτες το καλοκαίρι από ομάδες της Ξάνθης.

Ο λόγος για τους 15χρονους Γιώργο Ξενιτίδη και Γιάννη Καλαϊτζίδη, που μέσα στον Αύγουστο πήραν μεταγραφή από την περιοχή μας στην Αθήνα και τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, με την ομάδα Κ15 του οποίου αναμένεται να αγωνιστεί ο πρώτος στη νέα διοργάνωση του πρωταθλήματος που θεσπίζεται από φέτος, ενώ ο δεύτερος επέστρεψε ως δανεικός στην Ξάνθη με τα δικαίωματά του να ανήκουν όμως πλέον στους Πειραιώτες!

Ο Γιώργος Ξενιτίδης είναι μεσοεπιθετικός και ανήκε στον ΑΟ Βιστωνίδας, από τα σπάργανα του οποίου ξεκίνησε. Το story της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό ξεκινά από τον περασμένο Φεβρουάριο όταν σκάουτερ των ερυθρολεύκων τον εντόπισε σε αγώνες των ομάδων της Περιφέρειας. Ο Ξενιτίδης κατέβηκε δύο φορές στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη ώστε να δοκιμαστεί από τους ανθρώπους των ακαδημιών του Ολυμπιακού πριν οριστικοποιηθεί η μεταγραφή του.Αναμένεται να αποτελέσει βασικό στέλεχος της ομάδας Κ15 του Ολυμπιακού και ήδη έχει ξεκινήσει από τα μέσα Αυγούστου προετοιμασία.

Ο επίσης 15χρονός δεξιός χαφ Γιάννης Καλαϊτζίδης ανήκε στις Ελπίδες Ξάνθη. Πέρυσι εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα Παίδων της ΕΠΣ  Ξάνθης. Η πρώτη επαφή των ανθρώπων του Ολυμπιακού με τον ξανθιώτη άσσο ήταν σε τουρνουά στην Θεσσαλονίκη όταν ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού Γιώργος Αμανατίδης εντυπωσιάστηκε από της επιδόσεις του και έκανε κρούση στον προπονητή των Ελπίδων Ξάνθης Χρήστο Μαλαδένη. Και αυτός βρέθηκε στης εγκαταστάσεις του Ρέντη δύο φορές για να δοκιμαστεί, υπό τα βλέμματα του Μίτσελ και του προπονητή νέων του Ολυμπιακού Στόκερ, όπου ξεχώρισε ανάμεσα σε περίπου 200 παιδιά που δοκιμάστηκαν. Ωστόσο, οπως εγινε γνωστό, επέστρεψε στην Ξάνθη ως δανεικός από τον Ολυμπιακό και θα παίξει και την προσεχή χρονιά στο παιδικό της ΕΠΣ Ξάνθης με τις Ελπίδες, αλλά με τα δικαιώματά του να ανήκουν πλέον στους ερυθρολεύκους.

Ειδικά στην περίπτωση του Καλαϊτζίδη, ο Ολυμπιακός «έκλεψε» το νεαρό παίκτη μέσα από τα χέρια του ΠΑΟΚ, συνεργασία με τον οποίο έχει η ομάδα των Ελπίδων Ξάνθης. Άλλωστε, ο ΠΑΟΚ πήρε επίσης αυτό το καλοκαίρι από τις Ελπίδες ΠΑΟΚ Ξάνθης, όπως ονομάζεται πλήρως ο θρακιώτικος σύλλογος, έναν άλλο νεαρό ποδοσφαιριστή, τον Βασίλη Φιλιππίδη, που ήδη διαπρέπει με την ασπρόμαυρη φανέλα…