Αποκλειστικό: Οι οριστικές ημερομηνίες των ευρωπαϊκών ματς του Εθνικού με την Σκρα

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Στην Αθήνα, όπου βρέθηκε για 24 ώρες για την συνεδρίαση του Δ.Σ. της Volley League και την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος, βρήκε τον πρόεδρο του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννη Τζίμα η είδηση του καθορισμού της ημερομηνίας του πρώτου αγώνα της ομάδας της Αλεξανδρούπολης με την πολωνική Σκρα Μπελσάτοφ για το CEV Cup.

Ο Εθνικός επιστρέφει μετά από τρεις δεκαετίες στα ευρωπαϊκά κύπελλα και όπως ο ίδιος ο κ. Τζίμας μας ενημέρωσε, η πολωνική ομάδα μόλις χθες όρισε το πρώτο παιχνίδι να διεξαχθεί στις 24 Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη. Όπως μας εξήγησε, τυπικά ορίζεται από την CEV ως ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων η 23η Οκτωβρίου και η 30η του ίδιου μήνα για τους επαναληπτικούς, ωστόσο δίνεται το δικαίωμα στις γηπεδούχες ομάδες να ορίσουν τους αγώνες μία ημέρα πριν ή μετά, ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

Όπως λοιπόν ενημέρωσε η πολωνική ομάδα την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία CEV και τον Εθνικό, ο πρώτος αγώνας που θα φιλοξενηθεί στην Hala Energeia στην Πολωνία, θα διεξαχθεί (μάλλον για τηλεοπτικούς λόγους) στις 24 Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη. Η ενημέρωση αυτή κάθε άλλο παρά ευχάριστη είδηση αποτέλεσε για τους ανθρώπους του Εθνικού και ειδικά για τον Σάκη Μουστακίδη, καθώς δημιουργεί ένα επταήμερο φωτιά μετά και την κλήρωση του πρωταθλήματος, που φέρνει στο ενδιάμεσο των αγώνων των Εθνικό να αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Παμβοχαϊκό. Σαφώς και θα προτιμούσε να έχει περισσότερο χρόνο μεταξύ των μαζεμένων ταξιδιών που προκύπτουν.

Ήδη, έχοντας την ενημέρωση ότι ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας του Εθνικού θα διεξαχθεί Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας ήρθε σε συνεννόηση με τον ομόλογό του του Παμβοχαϊκού, ώστε η αναμέτρηση της τρίτης αγωνιστικής να οριστεί μάλλον Δευτέρα. Αυτό φαντάζει και το πιο πιθανό ενδεχόμενο, αφού πρόκειται ουσιαστικά για το ντέρμπι της αγωνιστικής που θα ήθελε πολύ να έχει ως την τηλεοπτική μετάδοση της ημέρας η Nova. Σε διαφορετική περίπτωση, ο αγώνας αυτός θα διεξαχθεί Κυριακή, ενώ αποκλείεται φυσικά το Σάββατο, καθώς είναι αδύνατο να παίξει ο Εθνικός δύο παιχνίδια μέσα σε 48 ώρες και μάλιστα με τόσα ενδιάμεσα ταξίδια.

Ο Εθνικός θα πάει στην Πολωνία μάλλον μέσω της Κωνσταντινούπολης. Όπως γίνεται αντιληπτό, την Παρασκευή, επομένη του αγώνα με την Σκρα, όλη η αποστολή θα… ταξιδεύει, αρχικά για την Βαρσοβία, μετά αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη, ακολούθως οδικώς για την Αλεξανδρούπολη. Και μία ή δύο ημέρες μετά θα ξαναμπαίνει στο αεροπλάνο, για να πάει στην Αθήνα και από εκεί οδικώς στο Βραχάτι, σε μια από τις πιο μακρινές εξόδους που μπορούσαν να του τύχουν στο πρωτάθλημα (πάλι καλά που δεν κληρώθηκαν με τον Φοίνικα στην Σύρο). Ακολούθως επιστροφή και μετά από ένα κολασμένο πενθήμερο με μαζεμένα ταξίδια και δυο αγώνες, θα κληθεί ο Εθνικός να φιλοξενήσει την Σκρα. Υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο η μετάβαση στην Πολωνία να γίνει μέσω Αθήνας, οπότε και θα επισπευθεί ίσως ο αγώνας στο Βραχάτι, αλλά φαντάζει απειροελάχιστο δεδομένου του υψηλότερου κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων.

Όλα αυτά συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι μάλλον ως πιθανότερη ημερομηνία για την διεξαγωγή του επαναληπτικού με τους Πολωνούς, ειδικά αν το ματς του Βραχατίου πάει Δευτέρα (ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου), είναι τελικά η 31η Οκτωβρίου, επίσης ημέρα Πέμπτη. Η Τρίτη 29 του μήνα αποκλείεται, ενώ η Τετάρτη 30 Οκτωβρίου που είναι η καταρχήν επιθυμητή ημερομηνία, καθώς είναι κλειστή και η αγορά και κατά συνέπεια θα διευκολυνθεί ακόμα περισσότερος κόσμος για να έρθει στο γήπεδο, φαντάζει δύσκολη με τα υπάρχοντα δεδομένα. Με την επιστροφή τους στην Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας θα βάλει κάτω τα πράγματα μαζί με τον προπονητή της ομάδας Σάκη Μουστακίδη (στην φωτό εικονίζονται με τον επίσης αλεξανδρουπολίτη Μάριο Γκιούρδα, που έκανε και την κλήρωση της Volley League και συζήτησαν αμέσως μετά και για αυτό το ζήτημα). Θα κάνουν τους σχεδιασμούς τους και στην συνέχεια θα προχωρήσουν προς τα σχετικά αιτήματα προς CEV και ΕΣΑΠ για τους καθορισμούς των ημερομηνιών και των ωρών των αγώνων με Σκρα και Παμβοχαϊκό αντίστοιχα…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗ ΣΤΟ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ME ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ VOLLEY LEAGUE ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ VOLLEY LEAGUE, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ