Σολάρι: «Μακάρι να κερδίσω το πρωτάθλημα με την Ξάνθη!!!»

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Συνέντευξη για την εμπειρία του στην Κύπρο και το Τσάμπιονς Λιγκ με το ΑΠΟΕΛ, αλλά για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Ξάνθη, με την οποία ευχήθηκε να κερδίσει το… πρωτάθλημα αν και εκτίμησε ότι ο εφικτός στόχος είναι μια θέση στην πρώτη πεντάδα, παραχώρησε Εστέμπαν Σολάρι στην εφημερίδα Metrosport. Ο Σολάρι μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία της Ξάνθης αλλά και τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Αναλυτικά η συνέντευξη:

– Εστέμπαν, πώς βίωσες την επιτυχία του ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Aπ.: Η αλήθεια είναι ότι ήταν φανταστικό συναίσθημα. Ήταν μια εμπειρία μοναδική και πάνω από όλα γιατί έπαιξα σε μία από τις πιο όμορφες διοργανώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο όπως είναι το Τσάμπιονς Λιγκ και το να παίζω με μία ομάδα όπως ο ΑΠΟΕΛ που είναι το σπίτι μου, που είναι το κλαμπ που έχω στην καρδιά μου ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Ήταν κάτι που θα το έχω για όσο ζω μέσα στην καρδιά μου.

– Έτσι φαίνεται πως είναι και η αγαπημένη σου ομάδα από την Κύπρο, σωστά;

Απ: Είναι η αγαπημένη μου ομάδα όχι μόνο από την Κύπρο αλλά από ολόκληρο τον κόσμο. Εγώ εκεί κατάφερα να χτίσω μια καριέρα και μπόρεσα να δημιουργηθώ σαν παίχτης. Επίσης, γνώρισα κόσμο που εκτιμάω πολύ. Ο κυπριακός λαός είναι πολύ καλός, έχω πολλούς φίλους. Έχω έναν γιο που είναι Κύπριος και ειλικρινά ο ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα που με δημιούργησε και έτσι έχει μεγάλη αξία για μένα.

Μπορείς να περιγράψεις μία από τις καλύτερες εμπειρίες σου σε αυτό το «μονοπάτι» του Τσάμπιονς Λιγκ;

Απ: Σκέφτομαι πως το παιχνίδι ενάντια στη Λυών ήταν για μένα πολύ σημαντικό. Όταν παίζαμε κόντρα στη Λυών, πριν τα προημιτελικά, να φτάσουμε μέχρι εκεί ήταν ήδη μια επιτυχία, μία μέρα μεγάλη για τον ΑΠΟΕΛ. Φτάσαμε εκεί με πολύ πίστη, κανένας δεν μας έδινε σαν φαβορί, και ήταν μια νύχτα πολύ ξεχωριστή. Το γήπεδο ήταν γεμάτο, οι οπαδοί τραγουδούσαν πολύ και ειλικρινά ο οπαδός του ΑΠΟΕΛ είναι πολύ φανατικός, τραγουδάει πολύ και δίνει μεγάλη ώθηση στην ομάδα και εκείνη την νύχτα ένιωσα πως ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο μαζί μας. Ήταν πολύ σημαντικό να νικήσουμε σε αυτό το παιχνίδι και να περάσουμε τον προκριματικό αυτό γύρο κόντρα στη Λυών.

– Ποια είναι η άποψή σου σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο;

Απ: Ουφ, η αλήθεια είναι πως είναι ένα θέμα πολύ δύσκολο. Μου προκαλεί μεγάλη θλίψη γιατί η Κύπρος είναι μια χώρα με κόσμο εργατικό και ταπεινό και υπάρχει κόσμος που νιώθει πίεση από αυτό το οικονομικό πρόβλημα στην Ευρώπη. Πιστεύω πως η Κύπρος δεν άξιζε να περάσει αυτό που πέρασε. Αν περάσεις από ένα δρόμο της Κύπρου, είναι αλήθεια πως θα δεις πολλά προβλήματα. Ο κόσμος για να πληρωθεί πηγαίνει στην τράπεζα και αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο είναι πολύ άδικο. Ελπίζω πως σιγά-σιγά ο κόσμος θα ανακάμψει και η οικονομία της Κύπρου να βελτιωθεί.

Γιατί διάλεξες την Ελλάδα για να συνεχίσεις την επαγγελματική σου καριέρα; Πιστεύεις πως ήταν μια σωστή απόφαση;

Απ: Ειλικρινά, είχα μία πολύ καλή πρόταση από τους ιθύνοντες της Skoda Ξάνθης, ήταν η πρώτη πρόταση που είχα. Δεν το σκέφτηκα αρκετές φορές, μου έκαναν μια σοβαρή προσέγγιση και μου είπαν ότι έχουν ένα πρότζεκτ πολύ καλό για αυτή την ομάδα, να βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες ομάδες της Ελλάδας και ταυτόχρονα να υπάρχει η πιθανότητα να παίξει στην Ευρώπη. Είναι προφανές ότι ήταν πολύ ελκυστική πρόταση. Πιστεύω ότι ήταν μια μεγάλη απόφαση για μένα και την οικογένειά μου.

– Αρκετές ομάδες στην Ελλάδα έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Πιστεύεις ότι στη Skoda Ξάνθη μπορεί να συμβεί κάτι παρόμοιο;

Απ: Ξέρω πως είναι ένα κλαμπ υγιές χωρίς οικονομικό πρόβλημα, ένα κλαμπ σοβαρό στο οποίο μπορείς να δουλέψεις και έχει φοβερές εγκαταστάσεις. Ο πρόεδρος είναι σοβαρός και πληρώνει στην ώρα. Και όταν θέλεις να αγωνιστείς σαν επαγγελματίας όπως εγώ, βρίσκεις όλα τα απαραίτητα πράγματα για να μπορέσεις να εξελιχθείς σαν παίχτης. Οπότε το να παίξω στην Σούπερ Λιγκα σε μια ομάδα όπως η Skoda Ξάνθη είναι κάτι πολύ όμορφο.

– Πώς είδες τον αποκλεισμό της Skoda Ξάνθης από το Europa League;

Απ: Ήταν ένας αποκλεισμός που κρατάει ακόμα αυτός με την Σταντάρ. Κάναμε κάποια μικρά λάθη που μας κόστισαν ακριβά όμως αυτό είναι που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες και τις μικρές κάποιες φορές. Πιστεύω πως η εμπειρία πάντα είναι σημαντική γιατί μέσα από αυτά τα παιχνίδια οι ποδοσφαιριστές «ωριμάζουν», οι προσδοκίες μεγαλώνουν. Όλες οι εμπειρίες που μαζεύεις σε ακολουθούν στο μέλλον. Μέσω αυτής της εμπειρίας, που πιστεύω ότι ήταν καλή, έχεις πολλά στοιχεία αποθηκευμένα στο μυαλό σου για το μέλλον.

– Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες αυτό το χρόνο;

Απ: Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες, περισσότερο από τίποτα, είναι να βοηθήσω την ομάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται, να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα να καταφέρει τους στόχους της και φυσικά να παίξω και να κάνω μεγάλα πράγματα.

– Ποιοι είναι οι στόχοι της Skoda Ξάνθης φέτος;

Απ: Πιθανώς, ο στόχος της Skoda Ξάνθης είναι να μπει στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

– Είναι νωρίς, αλλά ποιος πιστεύεις ότι θα είναι ο πρωταθλητής;

Απ: Μακάρι εμείς! Είμαι ένα άτομο που μου αρέσει να πηγαίνω στη ζωή μου μέρα- μέρα. Πέρα από αυτό, λένε πως «το όπλο σου είναι το κάστρο σου». Οπότε, εμείς σαν ομάδα, είμαστε σοβαροί, πρέπει να σκεφτόμαστε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ποιος ξέρει; Μπορεί αυτή τη χρονιά να είμαστε η έκπληξη.