Προς νέα αναβολή η πρεμιέρα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης(!;)

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Προς αναβολή οδηγείται για δεύτερη εβδομάδα η πρεμιέρα των πρωταθλημάτων της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, οι αγωνες της οποίας είχαν προγραμματιστεί για το προσεχές σαββατοκύριακο.

Από την ΕΠΣ Ξάνθης αφήνουν να εννοηθεί ότι αιτία, όπως και στην πρώτη αναβολή, είναι το γεγονός ότι σχεδόν κανένα γήπεδο δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας και όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, με το νέο νόμο υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε όποιον επιτρέψει την διεξαγωγή επίσημου αγώνα σε μη αδειοδοτημένα γήπεδα, με ποινές που φτάνουν την φυλάκιση αλλά και πρόστιμο 50.000 ευρώ τόσο στους ιδιοκτήτες των χώρων όσο και στους προέδρους των ομάδων.

Ωστόσο αρκετοί υπενθυμίζουν ότι διεξήχθησαν κανονικά πριν δυο εβδομάδες οι αγώνες του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης (αν και υπάρχει απάντηση σε αυτό ότι οι ευθύνες στο νόμο αναφέρονται μόνο στο πρωτάθλημα), κυρίως όμως εκφράζουν την απορία πώς είναι δυνατόν την ίδια στιγμή να διεξάγονται κανονικά τα πρωταθλήματα τωψν γειρονικών νομών Ροδόπης και Καβάλας, που λογικά θα πρέπει τα γήπεδά τουες να αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τις αδειοδοτήσεις τους.

Για αυτό και κακές γλώσσες, τις οποίες συμμερίζονται και κάποιοι παράγοντες ομάδων, αναφέρουν ότι πραγματική αιτία της πιθανής αναβολής θα είναι και πάλι το θέμα με την μην  αναγνώριση των περίπου 40 δελτίων μεταγραφών από 18 συλλόγους της ΕΠΣ Ξάνθης, τα οποία εστάλησαν στην ΕΠΟ μετά τις 2 Σεπτεμβρίου. Για το θέμα αυτό ακόμα τυπικά δεν έχει υοάρξει λύση, καθώς όπως έγραψε το ThrakiSportS, παραπέμφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ στην ΕΙΜ.

Οριστικές αποφάσεις για το αν θα υπάρξει και νέα αναβολή στην έναρξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ξάνθης θα παρθούν μάλλον το πρωί της Παρασκευής, με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις, ωστόσο αυτή τη στιγμή κρίνεται πολύ πιθανή η αναβολή αν και οφείλει να τονιστεί την ίδια στιγμή ότι οι ημερομηνίες πιέζουν, αφού θα πρέπει το πρωτάθλημα ειδικά της Α’ Κατηγορίας να ολοκληρωθεί νωρίς ώστε να υπάρξει πρωταθλητής και να δηλωθεί για τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here