Οι εκτιμήσεις Μουστακίδη για την κλήρωση του Εθνικού στην Volley League

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Νορμάλ αλλά με… ένα μικρό προβληματάκι στο ταξίδι της τρίτης αγωνιστικής στο Βραχάτι, που θα διεξαχθεί ανάμεσα στα δύο ευρωπαϊκά με την Σκρα Μπελσάτοφ της Πολωνίας, φάνηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Volley League στον προπονητή του Εθνικού Σάκη Μουστακίδη.

Μιλώντας μετά την κλήρωση στο ThrakiSportS επισήμανε ότι όλα είναι φυσιολογικά, με εξαίρεση αυτό το παιχνίδι: «Ετσι κι αλλιώς όλοι θα παίξουν με όλους. Θεωρητικά είναι καλό, αφού ξεκινάμε εκτός έδρας, το γεγονός ότι είναι κοντινό ταξίδι. Γενικά, η κλήρωση μου φάνηκε… νορμάλ. Το μόνο που με απασχολεί είναι ένα μικρό προβληματάκι την τρίτη αγωνιστική που θα γυρίσουμε από την Πολωνία. Θα είμαστε κουρασμένοι και θα πρέπει αντί για ένα ματς στην έδρα μας να πάμε αμέσως δεύτερο ταξίδι στην Κόρινθο για το Βραχάτι, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή κλήρωση. Η πρώτη αγωνιστική πάντα θέλει προσοχή και για εμένα έχει ενδιαφέρον που παίζουμε την τελευταία με τον Ολυμπιακό».

Σε σχέση με τους στόχους του Εθνικού τη νέα σεζόν, ο Σάκης Μουστακίδης είπε: «Θέλω να πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για μια νέα πρόκληση. Αλλά να μην ονειροβατούμε. Πρώτος στόχος πάντα είναι η παραμονή στην κατηγορία. Μπορεί να βγήκαμε τέταρτοι πέρυσι αλλά φέτος το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, με πολλές και ισοδύναμες ομάδες. Απο εκεί και πέρα θα δούμε τι θα κάνουμε. Έχουμε τρεις εβδομάδες που έχουμε ξεκινήσει προετοιμασία, σίγουρα δουλεύουμε καλά. Έχουμε καλό υλικό. Βέβαια, σε σχέση με πέρυσι υπάρχει η απουσία του Ραφαήλ Κουμεντάκη που πήγε στο ιταλικό πρωτάθλημα και οφείλουμε να τονίσουμε ότι είναι ένας παίκτης που βγήκε από τα σπλάχνα του Εθνικού. Ας σταθεροποιήσουμε πρώτα την ομάδα στην κατηγορία αυτή και μετά θα δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε, κοιτώντας αγώνα με τον αγώνα»

Για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Εθνικού τόνισε: «Θα είναι μια καινούρια εμπειρία για εμάς, πολύ σημαντική για την ομάδα αλλά θα έλεγα και για ολόκληρη την πόλη. Ο πρώτος αγώνας στην Ευρώπη, στην Πολωνία, είναι πάρα πολύ δύσκολος. Όμως σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, θα είναι μια πολή καλή εμπερία για εμάς, θα δούμε ποια θα είναι η συνέχεια μας». 

Στο τέλος, σε ερώτηση να προβλέψει τον τελικό πρωταθλητή, ο Σάκης Μουστακίδης αρκέστηκε να πει την κλασική απάντηση ότι θα κερδίσει ο… καλύτερος, εκτίμησε ότι δεδομένης της ισοδυναμίας που παρατηρείται στα ρόστερ όλων των ομάδων ο τίτλος θα κριθεί για όλες στα εντός έδρας παιχνίδια, ενώ στο τέλος δεν παρέλειψε να ευχηθεί υγεία σε όλους και ένα καλό πρωτάθλημα.