Παράταση στην αγωνία για τα εκπρόθεσμα δελτία της ΕΠΣ Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Το θέμα που συζητήθηκε πιο πολύ από οποιοδήποτε άλλο στο προγραμματισμένο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ το μεσημέρι στο Πάρκο Γουδή ήταν αυτό με τα δελτία που εστάλησαν ετεροχρονισμένα από την ΕΠΣ Ξάνθης και άλλες Ενώσεις στην ΕΠΟ.

Όπως πληροφορήθηκε το ThrakiSportS, εντός του διοικητικού συμβουλίου εκφράστηκαν πολλές απόψεις: από την αναγνώριση των δελτίων μέχρι και την πλήρη απόρριψή τους. Τελικά, έπειτα από αρκετή συζήτηση, αποφασίστηκε το θέμα να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών (ΕΙΜ), η οποία και θα έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα να ελέγξει κάθε δελτίο ξεχωριστά.

Στην Επιτροπή αυτή έτσι κι αλλιώς είχε δικαίωμα να προσφύγει κάθε σωματείο, αλλά το παράβολο αγγίζει τα 200 ευρώ. Με την απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ αποφασίστηκε το παράβολο των 200 ευρώ να αφορά το σύνολο των δελτίων που προέρχονται από κάθε ΕΠΣ και όχι το καθένα ξεχωριστά, ως ενός είδους πρόστιμο για την «αμέλειά» τους να στείλουν έγκαιρα τα δελτία.

Όπως συζητήθηκε στο ΔΣ της ΕΠΟ, πράγματι υπήρχε στο παρελθόν ένα τριήμερο στις γραμματείες των κατά τόπους Ενώσεων να αποστείλουν δελτία μεταγραφών, οι οποίες έχουν γίνει εντός της προθεσμίας. Αυτό όμως είχε συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να τεκμηριωθεί ότι οι μεταγραφές αυτές είχαν γίνει εμπρόθεσμα και απλά η δήλωσή τους γίνονταν στην ΕΠΟ μετά, ενώ επιπροσθέτως αφορούσε εποχές που δεν μπορούσε να γίνει άμεση ενημέρωση στο τερματικό της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Πλέον, στην εποχή της σύγχρονης τεχνολογίας με τις αυτοματοποιήσεις και τις απευθείας τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις που υπάρχουν, δεν κρίνεται αναγκαίο να υπάρχει αυτό το τριήμερο. Ωστόσο, μετά από την συζήτηση που έγινε και έπειτα από «διπλωματική μάχη» που δόθηκε, στην οποία αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις Θρακιώτες παράγοντες εμφανίστηκαν ενωμένοι και έδωσαν αγώνα για να μην υπάρξουν περαιτέρω συνέπειες στην ΕΠΣ Ξάνθης, δόθηκε λύση με τον τρόπο που προαναφέρθηκε.

Έτσι, η «καυτή πατάτα» φεύγει πλέον από την αρμοδιότητα του ΔΣ της ΕΠΟ και περνάει στην ΕΙΜ, οπότε η αγωνία για τα σωματεία μάλλον παρατείνεται, καθώς δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα συνεδριάσει η συγκεκριμένη επιτροπή για να εξετάσει όλα αυτά τα δελτία που δηλώθηκαν στην ΕΠΟ μετά τις 2 Σεπτεμβρίου. Πάντως, το παραθυράκι έστω και με αυτόν τον τρόπο, άνοιξε.

Κατά τα άλλα, στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

1.Θα διενεργηθεί διαγωνισμός/πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή εταιρείας, η οποία θα αναλάβει την εκπόνηση του φακέλου υποψηφιότητας, που θα καταθέσει η ΕΠΟ για την ανάληψη αγώνων της τελικής φάσης του Euro 2020.

2.Επεκτείνεται για ακόμη έναν χρόνο η συνεργασία της ΕΠΟ με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές Παναγιώτη Μολακίδη και Δημήτρη Μπατσίλα.

3.Λήγει στις 27-11-2013, μετά από σχετικό ερώτημα που κατέθεσε η ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών, η τιμωρία που έχει επιβληθεί στον ποδοσφαιριστή Χρήστο Αρκούδα για χρήση απαγορευμένων ουσιών.