Κληρώνει την Τετάρτη για Ορεστιάδα, Σουφλί και Φοίνικα

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Την απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, στην Αλεξανδρούπολη, η κλήρωση για την Α’ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Στην Α’ Φάση μετέχουν ομάδες που δεν μετέχουν στις Α1 και Α2 Κατηγορία, αλλά μόνο στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα που πλέον μετονομάζεται σε Β’ Εθνική.

Όπως έχει αναφέρει το ThrakiSportS στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γιώργου Πανταζίδη από την Κυριακή, στους άνδρες από την Α’ Διοικητική Περιφέρεια της ΕΟΠΕ δηλώθηκε μόνο μία ομάδα από την Β’ Εθνική, ο Έβρος Σουφλίου, ο οποίος και προκρίνεται χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση. Επίσης δήλωσαν συμμετοχή και θα λάβουν μέρος στην επόμενη φάση ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και η Ορεστιάδα.

Σε αντίθεση με τους άνδρες, στις γυναίκες υπήρξαν τέσσερις συμμετοχές από την Β’ Εθνική, αν και η Νίκη Αλεξανδρούπολης που αγωνίζεται στην Α2 δεν δηλώθηκε. Κατά συνέπεια, θα διεξαχθούν κανονικά αγώνες για τις δυο ομάδες της ΕΣΠΕΘΡΑΜ που θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Μάλιστα, με συμπληρωματική προκήρυξη, η Ενωση αποφάσισε αυτοί να διεξαχθούν με γεωγραφικά κριτήρια και όχι με κλήρωση.

Σύμφωνα λοιπόν με την προκήρυξη, οι δυο αναμετρήσεις θα είναι αφενός μεταξύ ΑΟ Ορεστιάδας και Έβρου Σουφλίου, αφετέρου μεταξύ Φοίνικα Αλεξανδρούπολης και Ερμή Δράμας. Ωστόσο κλήρωση θα γίνει. Μόνο που αυτή θα αφορά αποκλειστικά την έδρα στην οποία θα διεξαχθούν οι συγκεκριμένοι νοκάουτ μονοί αγώνες, με την γηπεδούχο ομάδα να αναλαμβάνει το κόστος των διαιτητών και γενικά της διεξαγωγής και την φιλοξενούμενη φυσικά αυτό της μεταφοράς.

Η κλήρωση για τις έδρες θα γίνει στις 7.00 το απόγευμα της Τετάρτης στην έδρα της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων που θα ενδιαφερθούν. Οι αγώνες οφείλουν να διεξαχθούν μεταξύ 21 Σεπτεμβρίου και 10 Νοεμβρίου, σε ημέρα και ώρα που θα συμφωνήσουν οι ομάδες.

Παρακάτω δείτε την συμπληρωματική προκήρυξη της Α’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας από την ΕΣΠΕΘΡ: 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Α’ φάσης ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

[iframe class=”scribd_iframe_embed” src=”//www.scribd.com/embeds/165374058/content?start_page=1&view_mode=scroll&show_recommendations=true” data-auto-height=”false” data-aspect-ratio=”undefined” scrolling=”no” id=”doc_98860″ width=”100%” height=”600″ frameborder=”0″]