Το σύστημα διεξαγωγής στα φετινά πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Επιβεβαιώνοντας τα παλιότερα ρεπορτάζ του ThrakiSportS, η ΕΚΑΣΑΜΑΘ αποφάσισε τελικά να διεξαχθεί σε δύο κατηγορίες, με δύο ομίλους χωρισμένους σε γεωγραφικά κριτήρια να απαρτίζουν το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας και έναν ενιαίο την Α2.

Στην Α1 Κατηγορία θα μετέχουν δέκα ομάδες. Οι τέσσερις της Θράκης (ΑΕ Κομοτηνής, Αρίων Ξάνθης, Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης και Φιλία Ορεστιάδας) μαζί με τον ΑΟ Χρυσούπολης θα αποτελέσουν τον Ανατολικό Όμιλο, ενώ οι άλλες πέντε μακεδονικές ομάδες τον Δυτικό (Πανσερραϊκός, Ορφέας Νέου Σκοπού, ΑΟ Σερρών, Αστέρας Καβάλας, Ηρακλής Καβάλας).

Μετά το τέλος των τέλος των δέκα αγωνιστικών των ομίλων, θα σχηματιστούν δύο νέοι όμιλοι όπου οι ομάδες θα μεταφέρουν της βαθμολογίες τους. Στον όμιλο τίτλου θα παίξουν οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου για τις θέσεις 1-6, μεταφέροντας τα αποτελέσματα, ενώ οι δύο τελευταίο του Ανατολικού και του Δυτικού Ομίλου θα σχηματίσουν έναν όμιλο για τις θέσεις 7-10. Θα υποβιβαστεί σίγουρα ο τελευταίος και ενδεχομένως όλοι, αν και οι τρεις ομάδες που θα πέσουν από την Γ’ Κατηγορία προέρχονται από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ. 

Όσο για την Α2 Κατηγορία, θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο με τις έξι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή (Ρούπελ Σιδηροκάστρου, ΑΕ Δοξάτου, Πάνθηρες ΑΟ Καβάλας, Θύελλα Φερρών, Έβρος Σουφλίου, Σπάρτακος Διδυμοτείχου). Αρκεί φυσικά να επιμείνουν στην συμμετοχή τους μέχρι τέλους…