Τέλος στην δικαστική κόντρα Κοντοστάθη – ΣΕΓΑΣ! Δήλωση του προέδρου του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννη Γιαγκίνης

–  Προς εκτόνωση φαίνεται να βαίνει η διαμάχη που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στον πρόεδρο του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης Χρήστο Κοντοστάθη και τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή, αλλά και το υπόλοιπο διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, μια διαμάχη η οποία μάλιστα είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Τέτοια εποχή, πριν ένα χρόνο, με επιστολή της προς τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και την γενική γραμματέα Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, η επονομαζόμενη “Ενωση Δυνάμεων Αθλητικών Συνεργασιών” είχε αφήσει αιχμές για κακοδιαχείριση στα οικονομικά από τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ. «Πρέπει να ελεγχθούν πού πήγαν τα χρήματα σύμφωνα με το νόμο 4022/11, περί διαφθοράς στο δημόσιο τομέα και το Νόμο 3849/2010» αλλά και «Να ελεχθούν τα οικονομικά του ΣΕΓΑΣ από το 2008 έως σήμερα και να προκηρυχθούν εκλογές, όπου θα απαλλάξουν το ΣΕΓΑΣ από καταπατητές και σφετεριστές της ιστορίας του», αναφερόταν μεταξύ άλλων στην επιστολή την οποία υπέγραφε ο πρόεδρος του ΠΑΣ Πρωτέας Αλεξανδρούπολης Χρήστος Κοντοστάθης ως εκπρόσωπος της Ε.Δ.Α.Σ. 

Αμέσως μετά από εκείνη την επιστολή, ο τότε πρόεδρος και νυν γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Βασίλης Σεβαστής ειδοποίησε τους δικηγόρους της Ομοσπονδίας προκειμένου να κινηθούν νομικά. «Είναι συκοφαντική δυσφήμιση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό», είχε πει τότε ο κ. Σεβαστής και πράγματι, όπως αποδεικνύεται, κατέθεσε αγωγή κατά του κ. Κοντοστάθη. Ωστόσο, ένα χρόνο μετά, φαίνεται ότι η αγωγή θα αποσυρθεί, αν κρίνουμε από την νεώτερη δήλωση που έκανε ο θρακιώτης παράγοντας και η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ. Αντιγράφουμε:

Η Ενωση Δυνάμεων Αθλητικών Συνεργασιών έκανε την εμφάνιση της περίπου πριν από ένα χρόνο, με στόχο να πλήξει την υπόληψη και το κύρος, τόσο του τότε προέδρου και νυν γενικού γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή, όσο και του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Την συκοφαντική και ανυπόστατη ανακοίνωση, η οποία κυκλοφόρησε εκείνη την εποχή στον Τύπο, υπέγραφε ο πρόεδρος του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης Χρήστος Κοντοστάθης.

Ένα χρόνο από εκείνη την ανακοίνωση, ο κ. Κοντοστάθης όχι μόνο προχώρησε στην  παραδοχή της λανθασμένης κίνησης, αλλά αποκάλυψε την κακόβουλη προσπάθεια που έγινε κατά της ομοσπονδίας από μικρή μερίδα ανθρώπων,  που αντιπολιτεύονται επί αρκετά χρόνια τις εκλεγμένες διοικήσεις του ΣΕΓΑΣ.

Αναλυτικά η επιστολή του Χρήστου Κοντοστάθη

«Το Σεπτέμβριο του 2012 δημοσιεύθηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο μια ανακοίνωση – κείμενο κατά του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, η οποία έφερε το όνομα μου ως πρόεδρος του σωματείου «ΠΑΣ Πρωτέας Αλεξανδρούπολης» και εκπρόσωπος της Ενωσης Δυνάμεων Αθλητικών Συνεργασιών. Επιθυμώ καταρχήν να σας ενημερώσω ότι ουδέποτε υπέγραψα τέτοια ανακοίνωση και ότι για την έκδοση και δημοσίευση της παραπλανήθηκα από γνωστά πρόσωπα του κλασικού αθλητισμού, που με έπεισαν ότι υπάρχει μεγάλη και οργανωμένη κίνηση αποτελούμενη από πολλούς γνωστούς στο πανελλήνιο, που σκοπό είχαν να κάνουν παρέμβαση στις επικείμενες αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ και όχι μόνο. Δυστυχώς πολύ αργά αντιλήφθηκα ότι το όνομα κανενός άλλου πλην του δικού μου, ακόμη και εκείνων που με είχαν πείσει περί του αντιθέτου, δεν υπήρχε κάτω από την ίδια ανακοίνωση – κείμενο, οπότε ευλόγως ασκήθηκε η από 18/9/2012 και υπ΄αρ. 152087/2012 αγωγή αποζημίωσης προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε βάρος μου.

Εκτιμώντας εκ των υστέρων το κείμενο της ανακοίνωσης που φέρει το όνομα μου, πιστεύω ότι δεν αποτυπώνει την αλήθεια και γράφτηκε στο πλαίσιο της τότε υπάρχουσας προεκλογικής έντασης. Σέβομαι και υπολήπτομαι τόσο το πρόσωπο του τότε προέδρου και νυν γενικού γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή, όσο και το πρόσωπο όλων των μελών του Δ.Σ και πριν, αλλά και μετά τις αρχαιρεσίες της 30ης Σεπτεμβρίου 2012.

Όλα τα μέλη του Δ.Σ είναι γνωστά για το ήθος και την ακεραιότητα τους, ενώ θεωρώ ότι οι διοικήσεις του ΣΕΓΑΣ, λαμβάνοντας υπόψη και την οικονομική συγκυρία, είναι επιτυχημένες, δεν διατηρώ καμία αμφιβολία για την οικονομική διαχείριση των εξόδων της ομοσπονδίας, ούτε για την παράβαση οποιουδήποτε νόμου ή διάταξης. Όσα τυχόν αντίθετα περιλαμβάνονται στην εν λόγω ανακοίνωση, οφείλονται σε ελλιπή πληροφόρηση και σε παραπλανητική δράση των προαναφερθέντων κύκλων που αντιπολιτεύονται επί αρκετά χρόνια στις εκλεγμένες διοικήσεις του ΣΕΓΑΣ.

Σε καμία περίπτωση δεν είχα την πρόθεση να θίξω την τιμή και την υπόληψη του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, τους οποίους επαναλαμβάνω ότι τιμώ για την μέχρι σήμερα προσφορά τους στον αθλητισμό».