Ποια Αζαρέκνα; Θρακιώτισσα Γουίλιαμς η Σιμωνίδου!! Σήκωσε την κούπα μέσα στον ΟΑ Ξάνθης!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Όταν την Κυριακή ονοματίζαμε την Άννα Σιμωνίδου ως… Βικτώρια Αζαρέκνα της Θράκης, είχαμε στο μυαλό μας το γεγονός της μεγάλης της επιτυχίας και της πρόκρισης στον τελικό του πανελληνίου πρωταθλήματος κάτω των 12 ετών στα κορίτσια , που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ξάνθης.

 

Την πατήσαμε. Γιατί η Ξανθιώτισσα Άννα Σιμωνίδου βάλθηκε να μας τρελάνει όλους και πρώτα από όλα τον ίδιο της τον εαυτό. Και σε αντίθεση με την Αζαρένκα, που ηττήθηκε στον καλύτερο τελικό του US Open τα ξημερώματα, η Ξανθιώτισσα νίκησε. Πήρε κούπα, για πρώτη φορά στην καριέρα της! Οπότε, μάλλον με την Σερένα Γουίλιαμς έπρεπε να την παραλληλίσουμε. Με την διαφορά ότι για την Σιμωνίδου αυτός είναι ο πρώτος μεγάλος τίτλος στις ηλικίες, ενώ η κατά 20 χρόνια μεγαλύτερή της Γουίλιαμς έχει φτάσει πλέον τις 17 κατακτήσεις γκραν σλαμ.

Μακάρι στο μέλλον, σε 20 χρόνια, να μιλάμε και εμείς για μια μεγάλη ελληνίδα τενίστρα. Αλλά ας προσγειωθούμε. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν πρέπει να πανηγυρίσουμε. Γιατί η Αννα Σιμωνίσου είναι μικρή ακόμα σε ηλικία, αλλά πέτυχε την πρώτη μεγάλη της διάκριση. Μέσα στο σπίτι της, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ξάνθης, κατέκτησε το τουρνουά του 4ου Πρωταθλήματος Αντισφαίρισης Ε2.

Το πρωί της Δευτέρας η Σιμωνίδου κέρδισε στον μεγάλο τελικό την Ιωάννα Γιαννάκου του Α.Ο.Α. Ποσειδών Θεσσαλονίκης με 2-0 σετ  (6-3, 6-1) και κατέκτησε την πρώτη θέση! Ουσιαστικά έφτασε στην κατάκτηση της πρωτιάς χωρίς να χάσει σετ. Στους 16 κέρδισε την καβαλιώτισσα Ειρήνη Νάστου με 6-0, 6-1, στους οκτώ την Αλεξάνδρα Κώστα-Φώτη της Ροδιακής Ακαδημίας Αντισφαίρισης με 6-2, 6-4, στα ημιτελικά την Μύριαμ Μιούμπη από τον Ο.Α. Χανίων με 6-2, 6-2.

Η επιβλητική νίκη όμως επιβάλει και να προσέξουν την κοπέλα οι πάντες, ώστε να μην χαθεί ένα πολύ μεγάλο ταλέντο για τον αθλητισμό της Θράκης αλλά και γενικά για το τένις της Ελλάδας. Για το τέλος, θα επαναλάβουμε τα λόγια του προπονητή της Μάνου Πετρίδη (τους βλέπετε μαζί στην φωτο από παλιότερη συνέντευξη στο “Εμπρός”, όπου και είχε αποκαλύψει): «Όπως σε όλα τα αθλήματα έτσι και στο τένις χρειάζεται η οικονομική ενίσχυση. Η αθλήτριά μας για παράδειγμα δεν μπορεί να δηλώνει συμμετοχή σε όλους τους αγώνες λόγω έλλειψης πόρων. Στα τουρνουά που συμμετέχει πληρώνει τα έξοδα η οικογένειά της, ή όπου μπορεί συνεισφέρει ο Όμιλος, όμως αυτό δεν αρκεί. Γίνονται πολλές διοργανώσεις όπου δεν μπορούμε να δηλώσουμε συμμετοχή για οικονομικούς λόγους. Τα χρήματα δεν είναι πολλά (200-400 Ευρώ μετακίνηση – συμμετοχή – διαμονή), όμως όταν γίνονται συνέχεια τουρνουά τότε το συνολικό ποσό αυξάνεται σημαντικά. Θα θέλαμε να βρεθεί κάποιος παράγοντας ή χορηγός για να στηρίξει την ταλαντούχα αυτή αθλήτρια».