Τα σχόλια του τουρκικού Τύπου για την συντριβή από την Εθνική Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ! Τα εγκώμια για τον Μπουρούση…

Ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Πολύ γρήγορα θα θέλουν να ξεχάσουν την χτεσινή ημέρα στην Τουρκιά, αφού μέσα σε λίγα λεπτά δεν είχαν μόνο την απώλεια της διοργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων του 2020 από το Τόκυο, αλλά ήρθε και το… χτύπημα από την Εθνική Ελλάδας στο Eurobasket της Σλοβενίας.

Η Τουρκία γνώρισε “βαριά” ήττα από την Ελλάδα με 84-61που σήμανε αφενός την πρόκριση της Εθνικής στην επόμενη φάση και αφετέρου τον αποκλεισμό της Τουρκίας. Το αποτέλεσμα; Ο τουρκικός Τύπος να ασκεί σκληρή κριτική στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Με σκληρή γλώσσα, η “Fanatik” που αποτελεί τη μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της Τουρκίας κάνει λόγο για “φιάσκο, ενώ από το πρωτοσέλιδο υπάρχουν αιχμηρά σχόλια για την έλλειψη πάθους, ομαδικότητας και δουλειάς στην προετοιμασία από πλευράς της τουρκικής ομάδας.

Η εφημερίδα “Hurryiet” γράφει: “Οι αυτοαποκαλούμενοι 12 γίγαντες (σ.σ. το παρατσούκλι των παικτών της Εθνικής Τουρκίας) έμοιαζαν με νάνους στο παρκέ, αφού απέτυχαν να κοιτάξουν στα ίσα ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί της διοργάνωσης”.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα “Millyet” κάνει λόγο για “ομάδα παιδική χαρά” και προσθέτει πως οι Τούρκοι έχασαν από τους Έλληνες με κατεβασμένα τα χέρια και το τρίτο παιχνίδι παρότι ήταν ματς “ζωής ή θανάτου”.

Άξιο αναφοράς πως και οι δυο τελευταίες εφημερίδες συγκρίνουν την εξαιρετική εμφάνιση του καβαλιώτη Γιάννη Μπουρούση με την απογοητευτική εμφάνιση του Χέντο Τούρκογλου που παίζει στο NBA.