Οι 4 γείτονες που είδαν σε 24 ώρες τις Εθνικές Ποδοσφαίρου και Μπάσκετ σε Λιχτενστάιν και Σλοβενία!!!

Γράφει η Βερόνικα Ευθυμίου

–  Ειλικρινά μου αρέσουν αυτές οι ιστορίες οπαδών, που αγαπούν τόσο πολύ την ομάδα τους, που γίνονται χίλια κομμάτια για να την παρακολουθήσουν όπου κι αν παίζει και σε όποιο άθλημα και αν αγωνίζεται. Ειδικά αν αυτοί είναι μάλιστα γείτονες και ακόμα πιο ειδικά, όταν αυτή η ομάδα είναι η… Εθνική.

Πρόκειται για τέσσερα παιδιά από την γειτονική μας Δράμα, που αποφάσισαν να κάνουν ένα ταξίδι στη μισή Ευρώπη για να συμπαρασταθούν στις Εθνικές Ποδοσφαίρου και Μπάσκετ αντίστοιχα. Ξεκίνησαν από την πόλη τους και αλλάζοντας θέση ο ένας μετά τον άλλον στο τιμό, έφτασαν στο Βαντούζ του Λιχτενστάιν, όπου όπως διαβάσατε από τα αστέρια μας εδώ στο ThrakiSportS, κινητοποιήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης για να τους βρει εισιτήρια.

Πήγαν λοιπόν στο γήπεδο το βράδυ της Παρασκευής, παρακολούθησαν τον αγώνα που μας κοψοχόλιασε, πανηγύρισαν στο τέλος τη νίκη έστω και με τον τρόπο που ήρθε. Αλλά δεν περιορίστηκαν εκεί. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, πήραν το αυτοκίνητο και έφυγαν για τη Σλοβενία, ώστε να δουν και την Εθνική Μπάσκετ να νικάει (και) την Τουρκία και να βλέπει ολοένα και με μεγαλύτερες βλέψεις την πορεία της σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Όπως επισήμανε και το Sport24, άξιζε τον κόπο και η ταλαιπωρία τους, αλλά και η κινητοποίηση της ΕΟΚ να τους εξασφαλίσει εισιτήρια. Ωστόσο, για τον αγώνα με την Ιταλία δεν υπήρχε …κολυμπηθρόξυλο. Οι Ιταλοί εκστασιασμένοι  από την πορεία της “Σκουάντρα Ατζούρα” αλλά και από την γειτνίαση της πόλης Κόπερ με τη χώρα τους, είχαν εξαντλήσει εδώ και καιρό τα εισιτήρια του συγκεκριμένου αγώνα, με τους Έλληνες που πλέον έχουν ξεπεράσει τους εκατό να αναζητούν εναγωνίως τρόπο εισόδου στη Μπονίφικα Αρένα.

Δεν ξέρουμε αν τα κατάφεραν, αλλά μάλλον θα γύρισαν στην Δράμα με βάση τα όσα καταλαβαίνουμε από το ρεπορτάζ. Με δεδομένο ότι ηττηθήκαμε από τους Ιταλούς με 81-72 το απόγευμα της Κυριακής, ίσως να τους έκανε καλό. Έμειναν με τις θετικές εικόνες από αυτό το ταξίδι και σίγουρα αξίζουν μια επιβράβευση, πέρα από την ηθική των δύο νικών που είδαν από κοντά, στα τέσσερα παλικάρια, που είναι ίσως οι πιο φανατικοί οπαδοί της Εθνικής Ελλάδος τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ. Εκεί στις Ομοσπονδίες, δεν σκέφτεστε με το γούρι που σας έφεραν να τους τιμήσετε με μόνιμη θέση στην κερκίδα; Και εμείς εδώ στην Θράκη, που είμαστε στην εσχατιά της χώρας, έχουμε τέτοιους “τρελούς” οπαδούς της Εθνικής Ομάδας;