Νυχτερινός πόλεμος μεταξύ των τριών ΕΠΣ της Θράκης! Αιχμές και ερωτηματικά της ΕΠΣ Ξάνθης προς Έβρο, Ροδόπη και ΕΠΟ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Πόλεμος δείχνει να ξεσπά μεταξύ των τριών ΕΠΣ της Θράκης, που εκπροσωπούνται αξίζει να σημειωθεί και οι τρεις στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, με αφορμή το θέμα των μεταγραφών, του πότε έληξαν οι προθεσμίες και τα σχετικά ρεπορτάζ του ThrakiSportS.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το θέμα βαίνει προς εκτόνωση και θα λυθεί στο Δ.Σ. της ΕΠΟ της ερχόμενης Τετάρτης, η συνομιλία που είχαμε με παράγοντες της ΕΠΟ, ανάμεσα στους οποίους και οι πρόεδροι των ΕΠΣ Θράκης και Έβρου Μάνος Γαβριηλίδης και Χρήστος Καραβασίλης, προκάλεσε σφοδρή αντίδραση από τον διευθυντή της ΕΠΣ Ξάνθης Γιάννη Τσιπίδη, που μέσω… facebook δημοσιοποίησε μια δήλωση, που όπως επισημαίνει γίνεται με εντολή του προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης Νίκου Σπυριδόπουλου.

Αντιγράφουμε: 

Θα μου επιτρέψει ο αγαπητός Πρόεδρος της ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ να του αναφέρω τα εξής:
α) κανένα λάθος ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ απο τον ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ της Ενωσης Ξάνθης καθότι υπεύθυνη αγωνιστικού της Ενωσης Ξάνθης είναι εδώ και 5ετία τουλάχιστον η κα Ελευθεράκη Σταυρούλα (ευθύνη υπάρχει δική μου αλλά έγκειται αλλού) και επί της ουσίας.
β) εφόσον υπήρχε ενημέρωση που δηλώθηκε με έμφαση θα παρακαλούσα να μας αποσταλεί ο αριθμός πρωτοκόλλου και η η ημερομηνία αποστολής του σχετικού εγγράφου ώστε αν για οιονδήποτε λόγο δεν παραλήφθηκε από την δική μας Ενωση να πράξει τα δέοντα το ΔΣ αυτής.
Τέλος εάν υπήρχαν προβλήματα στην Ενωση Θράκης δεν το γνωρίζω και δεν με αφορά αλλά δεν μπορώ όμως να ισχυρισθώ το ίδιο και για την αντίστοιχη Ενωση του Εβρου..
ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ
Με Ε/Π
Γιάννης Τσιπίδης

Λίγο αργότερα, με νεώτερη ανάρτηση στο facebook ο κ. Τσιπίδης προχώρησε σε περαιτέρω διευκρινίσεις αλλά και πιο σκληρή γλώσσα, με σχόλιο που πλέον ωστόσο, αν καταλαβαίνουμε καλά, φέρει προσωπικά την δική του υπογραφή και δεν αποτελεί δήλωση ή ανακοίνωση της ΕΠΣ Ξάνθης. Το αντιγράφουμε επίσης:

“Σε καμία περίπτωση η μη παραλαβή των Δελτίων ήτανε η κύρια αιτία αναβολής των αγώνων……
Τα γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων στερούνται ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και κατ’ επέκταση δεν υπάρχει η αντίστοιχη ΑΔΕΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ των ΑΓΩΝΩΝ…..
Αν και υπήρξε ενημέρωση, τα σωματεία και η διοργανώτρια αρχή για την πλειονότητα των γηπέδων ΔΕΝ ΦΈΡΟΥΝ ευθύνη. Για όλα αυτά όμως ήδη έχουνε δρομολογηθεί ενέργειες και από αύριο πιστεύω ότι θα υπάρχει και επίσημη ανακοίνωση από την Ενωση Ξάνθης.
και να συμπληρώσω……..
για τις ΑΠΟΡΙΕΣ του παράγοντα της της ΕΠΟ όπως αναγράφεται στο σχόλιο και αφορούν τις ενέργειες της Ένωσης τη Δευτέρα το βράδυ…. 
Όταν στις 2/7/2013 (2τερη επίσημη ημέρα έναρξης της μεταγραφικής περιόδου 2013-14) με αρ. πρωτ.20326 ΕΠΟ αναφέρεται σαφέστατα ” η παράταση για την αποστολή αιτήσεων μεταβολών είναι τρεις (3) εργάσιμες ημέρες, όπως ισχύει μέχρι τώρα” και προφανώς αφορά την αποστολή των αιτήσεων των σωματείων που παραλάβαμε προς την ΕΠΟ.
Επομένως δεν κατανοούμε την απορία εφόσον αντίστοιχο έγγραφο που να αναιρεί την ως άνω απόφαση δεν μας έχει κοινοποιηθεί αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι: 
Για ένα τόσο σοβαρό θέμα η προϊστάμενη αρχή ΠΡΙΝ από την έναρξη της περιόδου θα μας είχε ενημερώσει, όπως άλλωστε γίνετε για όλα τα επείγοντα θέματα έως σήμερα. 
Τέλος θεωρώ ότι είμαι υποχρεωμένος να ρωτήσω και εγώ δημοσίως εφόσον διαπιστώθηκε ότι οι ενέργειες μας (αποστολή αιτήσεων) τελούν υπό διερεύνηση….

Υπάρχει αποστολή ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ από τις παραπάνω δύο Ενώσεις την επομένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών και ΓΙΑΤΙ εφόσον γνώριζαν ότι το 3ήμερο της διεκπεραίωσης έχει αρθεί με απόφαση ΔΣ ΕΠΟ! και ποια είναι η τύχη των ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ αυτών εφόσον απεστάλησαν ΕΚΠΡΌΘΕΣΜΑ!”.

Μετά από αυτά, εμείς συνιστούμε… ψυχραιμία. Προφανώς θα αναζητήσουμε το πρωί της Δευτέρας, καθώς οι σχετικές ανακοινώσεις μέσω facebook έγιναν αργά το βράδυ της Κυριακής, την συνέχεια του ρεπορτάζ. Γιατί εμείς γνωρίζαμε και επισημαίναμε ότι από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα το θέμα βαίνει προς εκτόνωση, αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις δείχνει να ξαναφουντώνει. Και επίσης, δείχνει να ανοίγει ένα άλλο μεγάλο ζήτημα, αυτό της απουσίας αδειοδοτήσεων σε πολλά γήπεδα της Θράκης και των συνακόλουθων προβλημάτων που μπορεί να δημιουργήσει αυτή…