Μετά την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, επέστρεψε ως αρχηγίος στην Λάρισα ο Κυριακίδης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Στην Λάρισα επέστρεψε ο Αλεξανδρουπολίτης Ηλίας Κυριακίδης, μετά από μια μικρή περιπλάνηση στην Βουλγαρία που περιελάμβανε μάλιστα πέρα από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και ένα σύντομο πέρασμα από την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, την ομάδα που αντιμετώπισε η Ξάνθη και ο Πανθρακικός και φιλικούς αγώνες αυτές τις μέρες.

Ο Κυριακίδης ορίστηλε ως ένας εκ των τριών αρχηγών της ΑΕΛ και μίλησε στους εκπροσώπους των λαρισινών ΜΜΕ που καλύπτουν την προετοιμασία στο Καρπενήσι. Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε:

«Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα με την φετινή προετοιμασία, ότι είναι σχετικά λίγος ο χρόνος μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος και γι’ αυτό κάποια πράγματα γίνονται συμπυκνωμένα από άποψη έντασης, αλλά αυτό που σώζει την κατάσταση είναι ότι γίνεται με ποιότητα η δουλειά και βασικός στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα διότι η χρονιά είναι πάρα πολύ διαφορετική σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Η ομάδα έχει να ζήσει αντίστοιχες καταστάσεις πάρα πολλά χρόνια και αυτή τη στιγμή θα πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε όχι στην πρώτη κατηγορία, αλλά στην τρίτη και σε σταδιακά στην δεύτερη και στην πρώτη».

Στη συνέχεια απάντησε σε πολλές ερωτήσεις που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις του, όπως εμείς τις αντλήσαμε από το athleticlarissa. Αναλυτικά όσα είπε ο Ηλίας Κυριακίδης:

Για την επιστροφή του στην ομάδα: «Η ΑΕΛ είτε αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία, είτε στην δεύτερη, είτε στην τρίτη, δεν παύει να είναι η ΑΕΛ. Θα είναι λάθος από εδώ και πέρα να λέμε σε ποια κατηγορία παίζουμε, αλλά ότι αγωνιζόμαστε στην ΑΕΛ. Η δυναμική είναι η ίδια, με απόδειξη τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στην πρώτη προπόνηση και τον παλμό που υπήρξε εκεί. Η φανέλα είναι ακριβώς η ίδια, το όνομα δεν διαφέρει σε τίποτα, συγχώνευση δεν υπήρξε καμία και αν ακόμα έχασες το κεκτημένο σου να αγωνιστείς σε μεγαλύτερη κατηγορία, ακόμα και αυτό είναι δική σου επιλογή. Αυτό που με έκανε να πω το «ναι» είναι όλα αυτά τα χρόνια που έζησα εδώ και η προοπτική που έχει αυτή η ομάδα. Θέλω να είμαι ένας από αυτούς που βοήθησαν στην αναγέννηση της ομάδας».

Για το αν νιώθει την ΑΕΛ σας δεύτερο σπίτι του: «Εδώ έχω χτίσει κάτι παραπάνω από ότι χτίζεις το σπίτι σου. Υπάρχουν άνθρωποι που στο σπίτι τους έχουνε προβλήματα, εδώ είναι ίσως κάτι περισσότερο, διότι ως τώρα ακόμη και οι κακές στιγμές που έζησα εγώ ως μέλος της ομάδας, είχα φροντίζει εγώ μέσα μου στην ψυχολογία μου να το απολαμβάνω και αυτό γινότανε γιατί θα βοηθούσε εμένα πρώτα και δεύτερον ήθελα να δείξω τον σεβασμό μου σε αυτόν που σπαταλούσε χρήματα για την ομάδα ή και το χρόνο του».

Για το πόσο χρόνο του πήρε να πει το «ναι»: «Δεν έγινε ούτε μια διαπραγμάτευση για το συμβόλαιό μου. Ότι άκουσα το προσπέρασα και γύρισα ξανά τη συζήτηση στο αγωνιστικό του οράματος της ομάδας. Όλο αυτό κράτησε ελάχιστα και με ενδιέφερε να μάθω στο πως ξανακτίζουμε την ομάδα».

Για τον ρόλο του στην ομάδα από εδώ και πέρα: Θέλω να γίνω ένας από την ομάδα που έχει θυσιαστεί για την ΑΕΛ, ή ακόμα καλύτερα ρίσκαραν για την ομάδα. Θέλω να γίνω ένας από αυτούς που θυσιάστηκαν για να αναγεννηθεί η ομάδα».

Για το αν θεωρεί το Αλκαζάρ πισωγύρισμα: Έφυγα παίζοντας το τελευταίο μου παιχνίδι στο Αλκαζάρ. Από αυτό το γήπεδο έχω μόνο καλές αναμνήσεις. Έχω νιώσει αντίπαλοι να χάνουν κυριολεκτικά από την φυσούνα. Για μένα όλο αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο. Ο στόχος τώρα δεν είναι που θα παίξουμε, αλλά το πώς θα «εκτοξεύσουμε» την ομάδα».