Η Θρακιώτισσα Αζαρένκα! Στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος η Άννα Σιμωνίδου!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Μπορεί την Κυριακή και την Δευτέρα να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των φίλων του παγκοσμίου τένις οι τελικοί στο τουρνουά γκραν σλαμ της Νέας Υόρκης, αλλά στην Ελλάδα τα βλέμματα έχουν στραφεί στην Θράκη, όπου διεξάγεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα κάτω των 12 ετών στα κορίτσια – και μάλιστα με αγωνιστικές επιτυχίες για την περιοχή μας.

Ο Ξανθιώτισσα Άννα Σιμωνίδου, η… Αζαρένκα της Θράκης όπως λένε οι φίλοι της εξαιτίας των επιτυχιών της (η Λευκορωσίδα Βικτόρια Αζαρένκα αγωνίζεται τα μεσάνυχτα στον μεγάλο τελικό του US Open απέναντι στην Σερένα Γουίλιαμς) θα αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό του 4ου Πρωταθλήματος Αντισφαίρισης Ε2 που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ξάνθης.

Το απόγευμα της Κυριακής η Σιμωνίδου νίκησε στον ημιτελικό την Μύριαμ Μιούμπη από τον Ο.Α. Χανίων με 2-0 σετ (6-2, 6-2). Νωρίτερα στην ημέρα είχε αγωνιστεί ξανά για τα προημιτελικά και είχε επίσης κερδίσει με 2-0 την Αλεξάνδρα Κώστα-Φώτη της Ροδιακής Ακαδημίας Αντισφαίρισης (6-2, 6-4). Το Σάββατο είχε προκριθεί χωρίς αγώνα στις 16 και εκεί απέκλεισε την Καβαλιώτισα Ειρήνη Νάστου με 6-0, 6-1.

Όπως εξηγει ο Μάνος Πετρίδης, προπονητής της Άννας Σιμωνίδου, η επιτυχία της και η γενικότερη πορεία της αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι αντιμετωπίζει αθλήτριες που είναι πιο έμπειρες, καθώς έχουν την δυνατότητα να κάνουν συχνότερα αγώνες και να συμμετέχουν σε τουρνουά, σε αντίθεση με την Ξανθιώτισσα που κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό λόγω κόστους.

«Όπως σε όλα τα αθλήματα έτσι και στο τένις χρειάζεται η οικονομική ενίσχυση. Η αθλήτριά μας για παράδειγμα δεν μπορεί να δηλώνει συμμετοχή σε όλους τους αγώνες λόγω έλλειψης πόρων. Στα τουρνουά που συμμετέχει πληρώνει τα έξοδα η οικογένειά της, ή όπου μπορεί συνεισφέρει ο Όμιλος, όμως αυτό δεν αρκεί. Γίνονται πολλές διοργανώσεις όπου δεν μπορούμε να δηλώσουμε συμμετοχή για οικονομικούς λόγους. Τα χρήματα δεν είναι πολλά (200-400 Ευρώ μετακίνηση – συμμετοχή – διαμονή), όμως όταν γίνονται συνέχεια τουρνουά τότε το συνολικό ποσό αυξάνεται σημαντικά. Θα θέλαμε να βρεθεί κάποιος παράγοντας ή χορηγός για να στηρίξει την ταλαντούχα αυτή αθλήτρια», εξηγούσε ο προπονητής αγωνιστικού/ακαδημιών του Ομίλου Αντισφαίρισης Ξάνθης μετά την προηγούμενη επιτυχία της Άννας Σιμωνίδου, όταν πριν τρεις μήνες είχε γυρίσει με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος από το πανελλήνιο πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί στην Βέροια..