Στο Δ.Σ. της ΕΠΟ τα μη αναγνωρισμένα δελτία της ΕΠΣ Ξάνθης. Τι απαντούν ΕΠΣ Έβρου και Θράκης…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Επέστρεψαν από το Βαντούζ του Λιχτενστάιν, όπου αγωνίστηκε το βράδυ της Παρασκευής η Εθνική Ομάδα, οι πρόεδροι των ΕΠΣ Έβρου και Θράκης Χρήστος Καραβασίλης και Μάνος Γαβριηλίδης αντίστοιχα, στους οποίους απευθύνθηκε το ThrakiSportSγια το θέμα με τα μη αναγνωρισθέντα δελτία της ΕΠΣ Ξάνθης και την παραίτηση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Έβρου.

Αμφότεροι τυγχάνουν μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ και εμφανίστηκαν ενήμεροι για το θέμα που ανέδειξε από την περασμένη Τρίτη το ThrakiSportS, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Νεκτάριου Αμποβιανίδη. Παραδέχθηκαν ότι το θέμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα, αλλά τόνισαν ότι πρόκειται σύντομα να λυθεί, καθώς έχει προγραμματιστεί Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ την Τετάρτη και εκεί θα συζητηθεί.

Βέβαια, το γεγονός ότι θα λυθεί το θέμα, δεν σημαίνει απαραίτητα όπως επισήμαναν ότι θα λυθεί προς την επιθυμητή από την ΕΠΣ Ξάνθης κατεύθυνση της αναγνώρισης των μεταγραφών. Διευκρίνισαν ότι αυτό είναι θέμα του Διοικητικού Συμβουλίου να το αποφασίσει, τονίζοντας με έμφαση ότι η ΕΠΟ δεν φέρει καμία ευθύνη αφού υπήρχε ενημέρωση στις ΕΠΣ. Μάλιστα, τόνισαν ότι κανένα πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με δελτία ποδοσφαιριστών από τις ΕΠΣ Θράκης και Έβρου, σε αντίθεση με τις αρχικές πληροφορίες που υπήρχαν.

«Μάλλον έγινε ένα λάθος, ανθρώπινο λάθος, από τον γραμματέα της Ένωσης της Ξάνθης, όπως και από άλλες», επισήμανε ο Μάνος Γαβριηλίδης, που τυγχάνει και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ. Ο ίδιος μας είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο Δ.Σ. της ΕΠΟ που είναι και αρμόδιο πλέον να δοθεί λύση, είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση. Μάλιστα, παράγοντας της ΕΠΟ μας επισήμανε ότι την Δευτέρα, τελευταία ημέρα των μεταγραφών, η ΕΠΣ Ξάνθης απέστειλε 14 δελτία και εξέφραζε την απορία για τον λόγο που τα υπόλοιπα σχεδόν 40 φτάσαμε Τρίτη για να σταλούν.

Από την αίσθηση πάντως που αποκομίσαμε συνομιλώντας με τους δύο θρακιώτες, μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ αλλά και από όσα διαρρέονται πλέον από την ΕΠΣ Ξάνθης, μάλλον το θέμα βαίνει προς εκτόνωση, δεδομένου ότι αφορά και μεγάλες Ενώσεις όπως αυτή της Μακεδονίας. Σε κάθε περίπτωση, γεγονός είναι ότι η δυναμική αντίδραση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Ξάνθης, που ανέβαλε την πρεμιέρα των ερασιτεχνικών τοπικών πρωταθλημάτων και έστειλε έγγραφο παραίτησης σύσσωμου του Δ.Σ, δείχνει να φέρνει αποτελέσματα. Αλλά επισήμως, όλα θα εξαρτηθούν την Τετάρτη, οπότε και το Δ.Σ. της ΕΠΟ θα κληθεί να λάβει την τελική απόφαση…