Παρουσιάστηκε ο νέος προπονητής του Κενάν Μπαργκάν

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Το μεσημέρι η διοίκηση της ΠΑΕ Βέροια παρουσίασε τον νέο της προπονητή τον 47χρονο Ολλανδό Τον Κάανεν στα γραφεία του συλλόγου, ο οποίος θα προπονεί κατά συνέπεια και τον ξανθιώτη παίκτη της ομάδας Κενάν Μπαργκάν.

Πριν από την παρουσίαση του Κάανεν το στέλεχος της ΠΑΕ Βέροια Γιώργος Τουτζάρης αναφέρθηκε στην συνεργασία που ξεκίνησε με την Σπόρτιγκ Λισσαβόνας με αφορμή και την απόκτηση με την μορφή δανεισμού του Ζεζίνιο.

Ο Κάανεν που στην αρχική του τοποθέτηση δήλωσε: «Μέχρι τώρα γνώριζα μόνο το όνομα της Βέροιας και πλέον είμαι προπονητής της. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είμαι πεπεισμένος ότι θα πετύχουμε κάτι καλό. Δεν θα ρίξουμε το βάρος μόνο στην 1η ομάδα αλλά και στις ακαδημίες. Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζομαι σε αυτή την πλευρά της Ευρώπης και ξέρω ότι οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα συναισθηματικοί και παθιάζονται με το ποδόσφαιρο. Θα ήθελα επίσης να χαιρετίσω τους φιλάθλους μας. Ξέρω ότι είναι δίπλα στην ομάδα και την βοηθούν. Τους θέλουμε κοντά μας και στις καλές αλλά και στις δύσκολες στιγμές».

Σε ερώτηση για το ντεμπούτο στον πάγκο της Βέροιας με τον ΠΑΟΚ, που έχει για προπονητή τον συμπατριώτη του Χουμπ Στέφενς, δεν έκρυψε πως: «Είναι ακριβώς αυτό που περίμενα! Γνωρίζω ότι η περιοχή εκτός από φιλάθλους της Βέροιας έχει και πολλούς οπαδούς του ΠΑΟΚ, οπότε το γήπεδο θα είναι κατάμεστο. Πιστεύω θα είναι ένα φανταστικό ματς. Σέβομαι τον Στέφενς, ο οποίος είναι πολύ έμπειρος και έχει πολλές επιτυχίες στην καριέρα του. Ανυπομονώ να βρεθούμε αντιμέτωποι και ελπίζω να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα μας».

Για το πόσο δύσκολο είναι που αναλαμβάνει την ομάδα ενώ ξεκίνησε το πρωτάθλημα σημείωσε: «Δεν είναι πρόβλημα αυτό για μένα. Πιστεύω ότι η ομάδα είναι καλή, έχει πολύ καλούς παίκτες και έναν γυμναστή που κάνει εξαιρετική δουλειά. Θα δούμε με τη διοίκηση για 1-2 παίκτες ακόμη, όμως θα αποκτηθούν μόνο αν είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά».

Για το αγαπημένο του σύστημα υποστήριξε: «Σαν προπονητής θα δω πρώτα τους παίκτες που διαθέτω και μετά την τακτική. Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να ξέρουν 3-4 συστήματα ώστε κατά την διάρκεια του αγώνα να αλλάζουμε κάποια πράγματα αν χρειαστεί. Σαν Ολλανδός, μου αρέσει το επιθετικό και πιεστικό ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό για μένα οι παίκτες να μπαίνουν στο γήπεδο για να κερδίζουν και όχι για να μην χάνουν».

Τέλος για την πόλη της Βέροιας είπε: «Μου άρεσε πολύ. Άλλωστε ήθελα να βλέπω και λίγα βουνά, γιατί τα τελευταία χρόνια έμενα απέναντι από την θάλασσα!».