Live: Λιχτενστάιν – Ελλάδα 0-1 (τελικό αποτέλεσμα)

Μεταδίδει ο Γιάννης Γιαγκίνης

–  Παρακολουθήστε από το ThrakiSportS την εξέλιξη στον αγώνα Λιχτενστάιν – Ελλάδα για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014 που θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Γιάννης Γιαγκίνης μεταδίδει…

Καλησπέρα. Θα παρακολουθήσουμε μαζί την εξέλιξη του αγώνα της Εθνικής Ομάδας, που θα γίνει ενώπιον χιλίων περίπου ομογενών οπαδών που έχουν κάνει την ατμόσφαιρα λες και αγωνιζόμαστε εντός έδρας. Όπως αναμενόταν, ο ξανθιώτης Βασίλης Τοροσίδης μετέχει στην ενδεκάδα. Πάμε να δούμε τα αρχικά σχήματα.

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ (Ρενέ Πάουριτς): Γιέλε, Έρι, Κουΐντανς, Στόκλασα, Νίκολας Χάσλερ, Ντέιβιντ Χάσλερ, Φρικ, Μπούργκμαγιερ, Ματίας Κρίστεν, Βίιζερ, Ποβλερίνο.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Ταχτσίδης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Μήτρογλου.

1′ Έναρξη του αγώνα

7′ Κίτρινη κάρτα στον Μπούργκμάγιερ για σκληρό φάουλ στον Βασίλη Τοροσίδη.

8′ Ευκαιρία για την Ελλάδα. Ο Παναγιώτης Κονέ έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή του Γιέλε, ο πορτιέρο του Λιχτενστάιν έκανε άσχημη έξοδο, ο Μήτρογλου έκανε το σουτ που κόντραρε στους αμυντικούς και στη συνέχεια ο Γιέλε μπλόκαρε σταθερά την κεφαλιά του Κώστα Κατσουράνη.

18′ Ευκαιρία για το Λίχτενσταϊν με δυνατό σουτ του Ντέιβιντ Χάσλερ που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ορέστη Καρνέζη.

22′  Κίτρινη κάρτα στον Παναγιώτη Κονέ.

25′  Καλή στιγμή για την Εθνική. Ο Ταχτσίδης βρέθηκε έξω από την περιοχή του Γιέλε, έπιασε το δυνατό΄ευθύβολο σουτ μα η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Λιχτενστάιν.

26′ Κίτρινη κάρτα στον Φρικ.

27′ Πρώτη αλλαγή για το Λιχτενστάιν. Ο Αντρέας Κρίστεν στη θέση του Φρικ.

30′ Ευκαιρία για την Εθνική. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος κόντραρε τον Έρι και η μπάλα έφτασε στον Κώστα Μήτρογλου που έπιασε αμέσως το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

32′ Νέα καλή στιγμή για την Εθνική. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με εκτέλεση φάουλ έφερε τη μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή, ο Δημήτρης Σιόβας σηκώθηκε μόνος μπροστά στον Γιέλε, αλλά η κεφαλιά του έφυγε ψηλά άουτ.

41′ Κίτρινη κάρτα στον Βασίλη Τοροσίδη για διαμαρτυρία.

45′  Ένα λεπτό καθυστέρηση έδειξε ο τέταρτος διαιτητής

45+1′  Κίτρινη κάρτα στον Χοσέ Χολέμπας.

45+2′  Τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Αποτέλεσμα πρώτου μέρους: Λιχτενστάιν – Ελλάδα 0-0

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα βρίσκονται αρκετοί Θρακιώτες ομογενείς, υπάρχουν πανό από την Δράμα, τα Χανιά, τα Γιάννενα και την Μεσημβρία και την Στουργκάρδη ενώ οι δύο από τα οκτώ μέλη του ΔΣ που συνοδεύουν την Εθνική είναι Θρακιώτες. Οι Μάνος Γαβριηλίδης και Χρήστος Καραβασίλης, πρόεδροι των ΕΠΣ Θράκης και Έβρου αντίστοιχα.

46′  Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου με αλλαγή για την Εθνική. Ο Σωτήρης Νίνης στη θέση του Παναγιώτη Κονέ.

47′ Κίτρινη κάρτα στον Ντέιβιντ Χάσλερ.

49′ Καλή φάση για την Εθνική. Ο Κώστας Κατσουράνης πέρασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή στον Κώστα Μήτρογλου, αυτός απέφυγε τον Στόκλασα, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.

50′ Νέα καλή στιγμή για την Εθνική. Ο Χοσέ Χολέμπας πλαγιοκόπησαε από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Κώστας Μήτρογλου δεν κατόρθωσε να βρει τη μπάλα και να τη στείλει το άδειο τέρμα.

54′ Απίστευτη ευκαιρία για την Εθνική. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έβγαλε σέντρα πάρε-βάλε στον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος σηκώθηκε μόνος αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η κεφαλιά που έκανε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιέλε.

59′ Νέα μεγάλη στιγμή για την Εθνική. Ο Κώστας Μήτρογλου έπιασε δυνατή κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Γιέλε, ο οποίος με ωραία διπλή προσπάθεια απόκρουσε τη μπάλα και κράτησε ανέπαψη την εστία του.

60′ Κίτρινη κάρτα στον Ματίας Κίρστεν. Και δεύτερη κίτρινη κάρτα, κόκκινη δηλαδή, στον Χοσέ Χολέμπας. Με δέκα η Εθνική, αρχίζουν να μας ζώνουν τα φίδια…

63′ Κίτρινη κάρτα στον Νίκολας Χάσλερ.

66′ Κόκκινη κάρτα με δεύτερη κίτρινη στον Νίκολας Χάσλερ, την οποία κερδίζει ουσιαστικά ο Τόρο. Τουλάχιστον αποκαθίσταται η ισορροπία. Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι το πολυεργαλείο Βασίλης Τοροσίδης μετά την κόκκινη στον Χολέμπας πέρασε στα αριστερά.

67′ Αλλαγή για την Εθνική. Ο Γιώργος Καραγκούνης στη θέση του Παναγιώτη Ταχτσίδη.

68′ Αααααχ. Μεγάλη φάση για την Εθνική. Ο Κώστας Κατσουράνης έπιασε ωραία κεφαλιά μετά τη σέντρα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, ο Γιέλε απόκρουσε, η μπάλα βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε κόρνερ.

70′  Μεγάλο αποτέλεσμα η Σλοβακία μέσα στην Βοσνία. Νίκησε με 1-0. Αν νικήσουμε το Λιχτενστάιν, πιάνουμε την Βοσνία στην κορυφή. Και την Τρίτη ξαναπαίζουν, αλλά αυτή τη φορά στην Μπρατισλάβα.

72′  Γκοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ. Επιτέλους. Ο Κώστας Μήτρογλου σκόρερ από μπαλιά του Τόρο. Με πλασέ από κοντά αξιοποίησε την πανέρμοφη σέντρα του Βασίλη Τοροσίδη, που πλαγιοκόπησε την άμυνα των γηπεδούχων μετά την τέλεια πάσα του Κώστα Κατσουράνη.

74′ Δοκάρι για την Εθνική! Ο Σωτήρης Νίνης έπιασε σουτ βολίδα από τα 30 μέτρα, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο και στη συνέχεια βρήκε στην πλατη του Γιέλε και πέρασε κόρνερ.

82′ Νέα απίστευτη ευκαιρία για την Εθνική να κλειδώσει τη νίκη. Ο Δημήτρης Σιόβας έπιασε κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή στον Κώστα Μήτρογλου, αυτός έκανε απίθανο τακουνάκι, ο Γιέλε απόκρουσε ενστικτωδώς και στη συνέχεια με θαυμάσια εκτίναξη απομάκρυνε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Σωτήρη Νίνη.

83′ Αλλαγή για την Εθνική. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού και νυν του Ατρομήτου, στη θέση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

84′ Κίτρινη κάρτα στον Πολβερίνο.

85′ Αλλαγή για το Λιχτενστάιν. Ο Γιλντίζ στη θέση του Βίιζερ.

90′ Τέσσερα λεπτά καθυστέρηση έδειξε ο τέταρτος διαιτητής

90+2′ Αλλαγή για το Λιχτενστάιν. Ο Γκούμπσερ στη θέση του Ματίας Κίρστεν.

90+4′  Τέλος του αγώνα. Τελικό αποτέλεσμα: Λιχτενστάιν – Ελλάδα 0-1. 

Σε λίγο αναλυτικό ρεπορτάζ. Μπορεί να βρισκόμαστε στην Αθήνα, αλλά θα το μάθουμε…