Προχωρά η συνεργασία Σπαρτάκ – Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων! Στην Κομοτηνή ο προπονητής των Ρώσων!!!

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Στην Θράκη βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο προπονητής των Ακαδημιών της Σπαρτάκ Μόσχας Βίκτωρ Σεργκέι Σαμούχιν, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και την εμπειρία της ρωσικής ομάδας στις αντίστοιχες ακαδημίες του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων.

Όπως είναι γνωστό, από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν ουσιαστικά αδελφοποιηθεί οι δύο ομάδες, που ήρθαν κοντά κυρίως λόγω του κοινού τους ονόματος. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό είχε πραγματοποιηθεί ειδική τελετή στην διάρκεια της οποίας υψώθηκε η σημαία της ρωσικής ομάδας στο γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων, ενώ τον Απρίλιο αντιπροσωπία προπονητών του Σπάρτακου ,ε επικεφαλής τον τότε τεχνικό της ανδρικής ομάδας Σάκη Σκουλή ταξίδεψε στη Μόσχα και παρακολούθησε για μία εβδομάδα την διαδικασία εργασίας στις Ακαδημίες της Σπαρτάκ.

Ο Βίκτωρ Σεργκέι Σαμούχιν στα πλαίσια της συνεργασίας που έχουν οι δυο σύλλογοι τον τελευταίο χρόνο είναι πεισμένος ότι μόλις γυρίσει στην πατρίδα του, θα έχει δώσει αρκετά πράγματα στους λιλιπούτειους αθλητές μέσα από τις κοινές προπονήσεις με τον τεχνικό των ακαδημιών του Σπάρτακου Χρήστο Χρυσαφίδη. «Είναι πρόκληση να συμμετέχεις σε μια προπόνηση όπου παντρεύονται δυο διαφορετικές φιλοσοφίες προπόνησης και από αυτήν να καταφέρνεις να παίρνεις ό,τι καλύτερο μπορείς. Βέβαια, λίγο πολύ οι τεχνικές και οι προπονήσεις είναι κοινές στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Εμείς σαν Σπαρτάκ Μόσχας και μέσω της παρουσίας μου θα δώσουμε ό,τι καινοτόμο έχουμε στη διάθεσή μας. Στόχος μας είναι να βγάλουμε καλούς ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι προσφέρουμε πολλά στα παιδιά», είπε ο Βίκτωρ Σεργκέι Σαμούχιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Rodopisports (τον βλέπετε στην πάνω αριστερά φωτογραφία).

Ο ίδιος ο προπονητής Ακαδημιών της Σπαρτάκ Μόσχας δήλωσε πεπεισμένος ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Ελλάδα «και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν και στο μέλλον αν γίνεται σωστή δουλειά και υπάρχει μυαλό». Βέβαια, παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει πολλά από το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Γνωρίζω τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, βεβαίως τον ΠΑΟΚ από τα παιχνίδια με την Μέταλιστ. Έχω παρακολουθήσει παιχνίδια ελληνικών συλλόγων, πιστεύω πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα πολύ καλό επίπεδο». Για τον κ. Σαμούχιν είναι μόλις η δεύτερη φορά που έρχεται στην Ελλάδα. «Η πρώτη ήταν γύρω στο ΄80 που ήρθαμε ως Εθνική Ρωσίας και είχαμε χάσει από το αντιπροσωπευτικό σας συγκρότημα με 1-0», θυμάται, αλλά παραδέχεται ότι για πρώτη φορά έρχεται στην Θράκη.

Όσο για την απόφαση να συνεργαστεί η Σπαρτάκ Μόσχας με μια ομάδα από την ακριτική Ελλάδα και τι μπορούν να προσδοκούν και οι δύο ομάδες από αυτήν την συνεργασία; «Από όσο γνωρίζω επιλέξαμε τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων γιατί πρώτα από όλα έχουμε κάτι κοινό, το όνομα. Σε δεύτερη φάση γνωρίζω ότι θα είναι η μοναδική μας συνεργασία στην Ελλάδα, ωστόσο δεν μπορώ να αποκλείσω κάτι για το μέλλον. Άλλωστε αυτό δεν εξαρτάται από εμένα. Στο μέλλον θα γίνουν ανταλλαγές παικτών και πολλά ταξίδια εκατέρωθεν, καθώς και πολλές εκδηλώσεις. Στα σχέδια είναι κάποια παιχνίδια ανάμεσα στα δυο σωματεία και στη Ρωσία και εδώ. Θα είμαστε σε διαρκή επαφή και οι δυο σύλλογοι για να μπορούν οι μικροί αθλητές να γνωριστούν καλύτερα με τις αντίστοιχες χώρες και βεβαίως να αποκτήσουν εμπειρίες πάνω στο ποδόσφαιρο».

Το ThrakiSportS υπενθυμίζει ότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν έρθει στην Κομοτηνή ο πρόεδρος των Ακαδημιών της Σπαρτάκ Μόσχας και παλιά δόξα της ομάδας αλλά και της Εθνικής της πρώην Σοβιετικής Ένωσης Σεργκέι Ροντιόνοφ και ο διευθυντής των Ακαδημιών της ρωσικής ομάδας Βαλεντίν Κλιμκό, οι οποίοι και είχαν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τους ανθρώπους της ομάδας της Ροδόπης, σύμφωνα με το οποίο η Σπαρτάκ θα έχει τον πρώτο λόγο για τους ταλαντούχους παίκτες που θα ξεπηδήσουν από την Ακαδημία του Σπάρτακου! Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η σημαία της Σπαρτάκ ανεμίζει πλέον περήφανα στον ιστό του όμορφου γηπέδου των Αγίων Θεοδώρων, δίπλα στην ελληνική σημαία. Οι φωτογραφίες του Thraki Photo Agency είναι από εκείνη την εκδήλωση…