Οι ευχές Τόρο και διεθνών της Εθνικής Ποδοσφαίρου στην Εθνική Μπάσκετ!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ ρίχνεται στη μάχη του Ευρωμπάσκετ και η Εθνική Ποδοσφαίρου, που έχει συγκεντρωθεί για τα ματς των προκριματικών του Μουντιάλ με Λιχτενστάιν και Λετονία, έστειλε τις δικές της ευχές.

Με επιστολή τους οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, ανάμεσά τους ο ξανθιώτης Βασίλης Τοροσίδης αλλά και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού Δημήτρης Παπαδόπουλος που κλήθηκε εκ νέου στην Εθνική, έστειλαν τις θερμότερες ευχές τους στους συναδέλφους τους στο μπάσκετ. 

Πρόκεται για μια πολύ αξιόλογη κίνηση, άξια όχι απλά αναφοράς αλλά και επιβράβευσης. Αναλυτικά η επιστολή του Τόρο, του Παπ και των άλλων παιδιών:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την ευκαιρία της έναρξης του Eurobasket θέλουμε να σας στείλουμε τις ειλικρινείς ευχές μας για καλή επιτυχία στο τουρνουά της Σλοβενίας.

Είστε μέλη μιας διαχρονικά σπουδαίας ομάδας, που έχει κάνει τους Ελληνες υπερήφανους και τους έχει βγάλει στους δρόμους. Η κληρονομιά που κουβαλάτε είναι βαριά, όμως όλοι σας έχετε αποδείξει στο αγωνιστικό τερέν πως είστε άξιοι συνεχιστές των προηγούμενων γενιών του ελληνικού μπάσκετ και συνδυάζετε το «θέλω» με το «μπορώ».

Βρισκόμαστε ψυχικά στο πλευρό σας και μοιραζόμαστε μαζί σας την αγωνία για διάκριση. Ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η υποχρέωση όταν φοράς το εθνόσημο και πόσο δύσκολος είναι ο ανταγωνισμός σε διεθνές επίπεδο.

Όλοι μαζί θα φωνάξουμε «Ελλάς» πριν από τα τζάμπολ, όλοι μαζί επιδιώκουμε το καλύτερο για την πατρίδα μας.

Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ανδρών».