Αντ. Λαδάκης: «Το πάθημα στο Ελ Θράκικο με την Ξάνθη μας έγινε μάθημα στον Πανθρακικό»

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Ο Αντώνης Λαδάκης μίλησε για το πώς το πάθημα στο ντέρμπι της Θράκης απέναντι στην Ξάνθη έγινε μάθημα για τους ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού στην νίκη επί του Παναιτωλικού. Χαρακτήρισε βάλσαμο την συγκεκριμένη νίκη, που ήταν η πρώτη στο φετινό πρωτάθλημα της Super League στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μετά τις δύο εξόδους σε Λιβαδειά και Ξάνθη.

 

Ο αρχηγός του Πανθρακικού αναφέρθηκε ακόμη στο πώς το πάθημα στο ντέρμπι της Θράκης έγινε μάθημα για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Κομοτηνής, τον στόχο της χρονιάς και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

«Σίγουρα ήταν μία σημαντική νίκη αυτή που πανηγυρίσαμε επί του Παναιτωλικού αφού εκτός από τους τρεις βαθμούς που μας έδωσε μας επέτρεψε να ξεκινήσουνε με το δεξί τις υποχρεώσεις μας στο γήπεδό μας και μπροστά στους φιλάθλους μας.

Μία νίκη που θα μας δώσει ώθηση για την συνέχεια και ψυχολογική με αφορμή και την διακοπή που ακολουθεί για να δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας και με δεδομένο ότι προερχόμασταν από δύο εκτός έδρας παιχνίδια όπου αν και παίξαμε καλά δεν πήραμε τους βαθμούς που αξίζαμε», ήταν το πρώτο σχόλιο του Λαδάκη στον Πάρη Τσελεπίδη, που του πήρε συνέντευξη για το Sport24.

Ο αρχηγός του Πανθρακικού αρνήθηκε ότι η ομάδα του είχε την τύχη με το μέρος της καθώς πέτυχε το γκολ της νίκης επί του Παναιτωλικού στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου εξηγώντας: «Πήραμε μία νίκη βάλσαμο για την συνέχεια χωρίς όμως να έχουμε καθόλου τύχη.

Μπορεί να σκοράραμε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου αλλά παρόλα αυτά σημειώσαμε δύο όμορφα γκολ που ήρθανε μέσα από όμορφες ενέργειες και γενικότερα είχαμε επιμονή και υπομονή στο παιχνίδι μας δημιουργώντας κι άλλες ευκαιρίες. Θεωρώ ότι το γεγονός ότι σκοράραμε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου δείχνει ότι το πάθημά μας μία εβδομάδα πριν στην Ξάνθη μας έγινε μάθημα. Σε ένα παιχνίδι όπου στις καθυστερήσεις και πάλι του πρώτου ημιχρόνου δεχθήκαμε το γκολ που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουμε το παιχνίδι. Μην ξεχνάτε ότι για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος τελειώνουμε με απώλεια τραυματισμού».

Κι όσο γιατί η νίκη επί του Παναιτωλικού ήταν βάλσαμο για την ομάδα της Κομοτηνής επισήμανε πως: «Ήρθε πριν την διακοπή οπότε θα μας επιτρέψει να δουλέψουμε πιο ήρεμοι. Ακόμη ήρθε στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας και μετά από δύο παιχνίδια όπου θα έπρεπε να είχαμε περισσότερο από έναν βαθμό. Αυτόν που πήραμε στην Λιβωαδειά όπου κρατούσαμε το παιχνίδι στα χέρια μας και μας στοίχισε η άδικη αποβολή ενώ στην Ξάνθη θεωρώ ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Παρόλα αυτά παρουσιαστήκαμε βελτιωμένοι κόντρα στον Παναιτωλικό και τον κερδίσαμε όπως το θέλαμε με σωστή τακτική στο παιχνίδι μας».

Για τον στόχο του φετινού Πανθρακικού είπε: «Πρώτος στόχος είναι η παραμονή μας σε ένα πρωτάθλημα πιο δύσκολο από το περσινό. Είμαστε μία νέα ομάδα με νέο προπονητή που θεωρώ ότι αν δεν έχουμε άλλους τραυματισμούς ο χρόνος θα κυλήσει υπέρ μας όπως έχει γίνει παρόλα αυτά. Από την στιγμή που έρθει η σωτηρία δεν θα πούμε βέβαια όχι και στο κάτι παραπάνω».

Για την διακοπή του πρωταθλήματος που ακολουθεί της πρώτης νίκης του Πανθρακικού στο πρωτάθλημα σχολίασε: «Εύχομαι στην διάρκειά της να επιστρέψουνε κάποιοι από τους τραυματίες ποδοσφαιριστές μας και να μπορέσουμε να δουλέψουμε ακόμη καλύτερα», ενώ για την εύρεση της χημείας στην νέα ομάδα της Κομοτηνής με προπονητή της τον Άκη Μάντζιο τόνισε: «Ήδη τα σημάδια βελτίωσης φαίνονται και πιστεύω πως σε έναν μήνα έχοντας υγεία πάνω από όλα θα μπορέσουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει».

Για το ότι ο Πανθρακικός ξεκίνησε με την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα όπως και πέρσι εντός έδρας και πάλι στην 3η αγωνιστική, φέτος με τον Παναιτωλικό και πέρσι με τον Παναθηναϊκό, μετά τις δύο πρώτες εξόδους αλλά με έναν βαθμό παραπάνω δήλωσε: «Η έδρα μας θα αποτελέσει και φέτος οδηγό για την παραμονή μας αν και πέρσι είναι αλήθεια ότι δεν την αξιοποιήσαμε όπως θα θέλαμε στο ξεκίνημα. Φέτος όμως θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε».

Όσον αφορά την απουσία του Δημήτρη Παπαδόπουλου από την κορυφή της επίθεσης του Πανθρακικού σχολίασε: «Για αυτό και ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας έχει αλλάξει. Φέτος δεν ψάχνουμε να βρούμε κάποιον συγκεκριμένο στην κορυφή της επίθεσης και παίζουμε όλοι για την ομάδα και έχει φανεί ήδη στα πρώτα παιχνίδια μας».

Για το ότι η πρώτη νίκη του Πανθρακικού ήρθε με τον ίδιο να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού ο Λαδάκης επισήμανε: «Πάνω από όλα είμαι χαρούμενος γιατί κερδίσαμε και σίγουρα είναι τιμητικό που φοράω το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Αυτό που θέλω είναι να είμαστε όλοι υγιής και περιμένω τον Αχιλλέα (σ.σ. Σαρακατσάνο) να επιστρέψει μετά από τον τραυματισμό που είχε και να το φορέσει και πάλι».

Για την δική του παρουσία στην ομάδα της Κομοτηνής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υποστήριξε: «Εγώ και η οικογένειά μου έχουμε εισπράξει μία ηρεμία στην πόλη της Κομοτηνής που δεν έχει να κάνει μόνο με τον χαρακτήρα της πόλης αλλά και την ίδια την ομάδα του Πανθρακικού. Από την διοίκηση και τον προπονητή με τους συνεργάτες όπως και το κλίμα που υπάρχει μεταξύ των ποδοσφαιριστών στα αποδυτήρια για αυτό και απολαμβάνω την παρουσία μου».

Τέλος για την μάχη του πρωταθλήματος ο Λαδάκης τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα καλύτερος και πιο ανταγωνιστικός έχοντας μειώσει την διαφορά του με τον Ολυμπιακό που όμως θεωρώ ότι έχει το προβάδισμα. Μακάρι όμως ο ΠΑΟΚ να αντέξει μέχρι τέλους για να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το φετινό πρωτάθλημα».