Αφιέρωμα: Οι προπονητές ΓΑΣ, Ασπίδας και Εθνικού σχολιάζουν την Εθνική και προβλέπουν τον τελικό νικητή του Ευρωμπάσκετ

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Η Εθνική Ομάδα ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και έδειξε ικανή να διεκδικήσει ακόμα και μετάλλιο στην διοργάνωση. Αυτό είναι το συμπέρασμα των προπονητών των ομάδων της Θράκης που συμμετέχουν στα Εθνικά Πρωταθλήματα, στους οποίους απευθύνθηκε το ThrakiSportS.

Ο Νεοκλής Λεμονίδης του ΓΑΣ Κομοτηνή σχολιάζει: «Η Εθνική πάντα είναι για να πρωταγωνιστεί γιατί έχουμε διαχρονικά καλούς παίκτες. Ωστόσο, οφείλω να πω ότι και ο προπονητής μου φαίνεται καλός με τις επιλογές που έκανε αλλά και αυτά που λέει». Όταν του ζητήσαμε να συγκεκριμενοποιήσει την άποψή του για τον Αντρέα Τρινκιέρι, ο Νεοκλής Λεμονίδης απάντησε: «Εμένα μου άρεσε αυτό που έκανε με τον Καβαδά αντί για τον Βουγιούκα, γιατί χρειάζεται ένας ρολίστας και ο Βουγιούκας δεν είναι. Ναι, συμφωνώ ότι είναι πιο μεγάλο ταλέντο, αλλά δεν έχει το κάτι που μπορεί να δώσει ο άλλος έστα τα τα δύο, τρία ή πέντε λεπτά που θα τον χρειαστεί στον αγώνα ο προπονητής».

Σε αντίθεση με τον Νεοκλή Λεμονίδη, μικρή έκπληξη για αυτήν την επιλογή δείχνει ο προπονητής της Ασπίδας Ξάνθης Δημήτρης Παναγιωτόπουλος αλλά σπεύδει αμέσως να διευκρινίσει: «Αυτός δούλεψε τόσο καιρό με τα παιδιά, αυτός ξέρει καλύτερα. Πρέπει να σεβαστούμε όλοι την γνώμη του. Είμαστε όλοι στο πλευρό της Εθνικής και ευχόμαστε το καλύτερο». Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και ο Στέφανος Βουτσάς, που φέτος θα είναι δίδυμο με τον Γιώργο Κονδύλη στον πάγκο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης: «Ο προπονητής ξέρει καλύτερα και καλό είναι να μην σχολιάζουμε κινήσεις προπονητών. Κάτι παραπάνω ξέρει».

Σε σχέση με το που μπορεί να φτάσει η Εθνική, ο  Στέφανος Βουτσάς σχολιάζει: «Η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή φέτος. Έχουμε βέβαια δυο τρεις ελλείψεις, αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε μέσα στα μετάλλια». Τα ίδια πιστεύει και ο έτερος του διδύμου του Εθνικού, ο Γιώργος Κονδύλης: «Δείχνει πολύ δυνατή φέτος η Εθνική, φτάνει φυσικά α το αποδεικνύει καθημερινά μες στο γήπεδο. Οι παίκτες είναι έμπειροι, πιστεύω ότι έχει όλα τα φόντα για μετάλλιο».

Πιο απαισιόδοξη είναι η άποψη του Νεοκλή Λεμονίδη: «Έχουμε δυστυχώς έλλειψη στα γκαρντ, δεν ξέρω τι θα μπορούσαμε αν ήταν καλά ο Μάντζιαρης, αλλά προσωπικά το μετάλλιο το θεωρώ δύσκολο. Ωστόσο οφείλω να επισημάνω ότι μια θέση στην πεντάδα θα είναι για εμένα επιτυχία», λέει ο προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή. Αντίθετα, αυτός της Ασπίδας είναι ο πιο αισιόδοξος από όλους: «Η ομάδα μας σίγουρα μπορεί να φτάσει και στο χρυσό. Θέλει προσοχή στο πρώτο χιαστί παιχνίδι και θα προτιμούσα να μην βρούμε στον δρόμο μας την Ισπανία. Ισπανία, Γαλλία, Λιθουανία και εμείς πιστεύω ότι θα παλέψουμε για τα μετάλλια», λέει ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος

Στην Ισπανία δείχνει μάλιστα να υπάρχει απόλυτη αποδοχή ως προς το ποιος είναι το φαβορί να κατακτήσει την κούπα. «Φαβορί παρ’ όλες τις ελλείψεις είναι η Ισπανία», λέει χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό ο Νεοκλής Λεομινίδης. «Οι παραδοσιακές δυνάμεις, δε νομίζει να έχουμε κάποια έκπληξη, Γαλλία, Ρωσία και Ισπανία βλέπω για το χρυσό», υποστηρίζει ο Στέφανος Βουτσάς ενώ σε μια παρεμφερή απάντηση το έτερόν του ήμισι στον πάγκο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ο Γιώργος Κονδύλης, τονίζει στο ερώτημα για τον τελικό νικητή: «Ισπανία και Γαλλία, κλασικά!»Για να δούμε, θα πέσουν μέσα στις προβλέψεις τους;