Στην Θράκη το 1/3 των πανελλαδικών κρουσμάτων του Ιού του Δυτικού Νείλου!

«Πιέζαμε φορτικά τη Διοίκηση της περιφέρειας ΑΜ-Θ και τον κ. Γιαννακίδη εδώ και τρία σχεδόν  χρόνια, για τον ορατό κίνδυνο της υγείας των συμπολιτών μας από τον ιό του Νείλου. Απέτυχαν οικτρά στην καταπολέμηση άφησαν πολλά ερωτηματικά πίσω τους», τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, της «Περιφερειακής Αναγέννησης», όπου γίνεται λόγος για «νέα αρνητική, επώδυνη πρωτιά», και προστίθεται:

«Σε 16 ανέρχονται σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, δηλαδή το 1/3 (!) εκ των 49 κρουσμάτων πανελληνίως, εκ των οποίων τα 10 στην Ξάνθη, δηλαδή  περισσότερα από το 1/5 (!) πανελληνίως!

 Συνάνθρωποι μας υποφέρουν, ταλαιπωρούνται αφάνταστα αυτοί και οι οικογένειές τους.

 Την ίδια στιγμή η Διοίκηση της Περιφέρειας και ο κ. Γιαννακίδης,  δίνουν επικοινωνιακές παραστάσεις για έργα του μέλλοντος, συνήθως δουλειά άλλων, που ακούμε αλλά δεν βλέπουμε.

 Σταθερά όμως, πέρυσι και φέτος,  «ξεχνούν» τους παθόντες από τον ιό του Νείλου.

 Φέρονται σαν να μην γνωρίζουν ότι υπάρχουν. Ούτε μια δήλωση συμπάθειας δεν είχαν την ευαισθησία να κάνουν για τους άτυχους διπλανούς μας.

 Τηρούν στάση ένοχης σιωπής, που «τραυματίζει» το κοινωνικό σώμα».

 Ο επικεφαλής δε, της παράταξης, Γιώργος Παυλίδης, σχολίασε:

 «Εκφράζουμε τη δημόσια ανησυχία μας για όσα εμφανίζονται στον τομέα της δημόσιας υγείας στην Περιφέρειά μας. Κρούσματα ιού του Νείλου, κίνδυνος λύσσας στα ζώα και όχι μόνον, ευλογιά στα πρόβατα στον Έβρο…Τίποτε δεν είναι τυχαίο.

 Ως παράταξη δηλώνουμε δημόσια τη συμπαράστασή μας προς τους παθόντες από τον ιό του Νείλου. Κάναμε ότι μπορούσαμε για την αφύπνιση των αρμοδίων, ώστε να  μην υπάρξουν παθόντες ή να περιορισθούν οι συνέπειες.

 Δεν εισακουσθήκαμε. Ανησυχούμε για όσα συμβαίνουν. Όσον αφορά τη διοίκηση, την ευαισθησία για τον συνάνθρωπο μας και το αίσθημα ευθύνης, αυτά, τονίζουμε,  χρειάζονται το ανάλογο ψυχικό και πολιτικό υπόβαθρο αλλά και θάρρος της ανάληψης ευθυνών.

Δυστυχώς η ανεπάρκεια συνεχίζεται, τα πάντα πηγαίνουν αργά, συγκλίνουν στον διαρκή  κατήφορο της Περιφέρειας».

 

Πηγή:  http://inkomotini.blogspot.gr