Επιβεβαίωση! Μπαράζ για την άνοδο στην Α2 για την Ασπίδα Ξάνθης!!!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Επιβεβαιώνοντας πλήρως το προ δεκαημέρου ρεπορτάζ του ThrakiSportS, η Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης ανακοίνωσε ότι “μετά την μη δήλωση συμμετοχής του Άρη Θεσσαλονίκης στον Βόρειο Όμιλο της Α2 Ανδρών, την κενωθείσα θέση θα καταλάβει η νικήτρια ομάδα των αγώνων μπαράζ μεταξύ των σωματείων που κατέλαβαν την 2η θέση στον 4ο, 5ο και 6ο όμιλο της Β΄ Ανδρών της περιόδου 2012-2013”. 

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε την Δευτέρα, “συγκεκριμένα στους αγώνες μπαράζ που θα διεξαχθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα λάβουν μέρος οι ομάδες: Παναιτωλικός, Ασπίδα Ξάνθης και Αλέξανδρος Αξιούπολης. Το σύστημα θα είναι ένας προς όλους σε μονό γύρο και σε ουδέτερη έδρα”.

Ωστόσο, με τις πληροφορίες από την Αξιούπολη να εξακολουθούν να μιλούν για μη συμμετοχή της ομάδας στα μπαράζ, δεν αποκλείεται να πάμε μάλλον σε μονό παιχνίδι μεταξύ της Ξάνθης και του Παναιτωλικού στην Θεσσαλονίκη. Δεν αποκλείεται ωστόσο η Αξιούπολη να κατέβει στους αγώνες, δεδομένου ότι αποτελούν υποχρέωση, απλώς και μόνο όμως για να μην τιμωρηθεί και όχι με πραγματικό στόχο την άνοδο.

Μένει να δούμε φυσικά αν θα θελήσει την άνοδο στην Α2 Κατηγορία η Ασπίδα Ξάνθης, καθώς είναι αλήθεια ότι το ρόστερ δεν είχε φτιαχτεί με αυτήν την προοπτική και τα έξοδα από τα ταξίδια στην Α2 καθιστούν το κόστος δυσβάσταχτο για όποιον το αναλάβει.  Πάντως, στην περσινή σεζόν η Ασπίδα Ξάνθης είχε διεκδικήσει δυναμικά την άνοδο στην Α2 και την έχασε οριακά από τον Θερμαϊκό.