Ο παίκτης της ΑΕ Κομοτηνής που έκανε προπονήσεις με την Εθνική αποκαλύπτει λίγο πριν την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Η ώρα του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας έφτασε. Η Εθνική Ομάδα ρίχνεται στην μάχη και το ThrakiSportS απευθύνθηκε σε έναν άνθρωπο που έζησε από πολύ κοντά όλη την προετοιμασία της τον τελευταίο μήνα. Τον Γιώργο Σούρμπη της ΑΕ Κομοτηνής, που έκανε όλο αυτό το διάστημα προπονήσεις μαζί με τους διεθνείς.

Όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας έχει πολυετή παρουσία στο Μαρούσι έχοντας εμπειρία από αγώνες ακόμα και της Α1 Κατηγορίας, έκανε ατομικές προπονήσεις στο ΟΑΚΑ και στο πλαίσιο αυτών συναντούσε καθημερινά τους διεθνείς και παρακολουθούσε τις προπονήσεις τους υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Τρινκιέρι. «Έκανα πέρσοναλ προπονήσεις με τον κ. Βαβέτση, που συνεργάζεται με τον Καϊμακόγλου και έχει γυμναστήριο στο ΟΑΚΑ, καθώς και με την Impact των κ.κ. Μανωλόπουλου και Νεοξυλάκη. Κάπως έτσι, βρισκόμουν καθημερινά στις προπονήσεις της Εθνικής, μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία».

Σε ερώτηση για το κλίμα που επικρατούσε στις τάξεις της Εθνικής, ειδικά τις τελευταίες ημέρες πριν την αναχώρηση για την Σλοβενία, ο Γιάννης Σούμρπης σχολιάζει: «Το κλίμα ήταν πολύ καλό και οι παίκτες συνεργάσιμοι. Βέβαια, οφείλω να πω ότι κρατούσαν χαμηλούς τόνους, αλλά αυτό μου φαίνεται καλό. Τα παιδιά ήταν πολύ τυπικά στις υποχρεώσεις τους, καθημερινά από τις 10.00 το πρωί στο γήπεδο, άκουγαν και εκτελούσαν τις οδηγίες του προπονητή, είχαν επικεντρωθεί στο έργο τους. Μάλιστα, είχαν την ευκαιρία να πάω και να τους δω και στο τουρνουά Ακρόπολις και πραγματικά πιστεύω ότι με την εμπειρία και το ταλέντο τους βρισκόμαστε ως Εθνική μια κλάση πάνω από τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές ομάδες και θα διεκδικήσουμε με αξιώσεις θέση στο βάθρο».

Σε σχέση με τις επιλογές του ιταλού τεχνικού για την τελική δωδεκάδα, ο παίκτης της ΑΕ Κομοτηνής σχολίασε: «Να είμαι ειλικρινής, άλλα περίμενα και άλλα συνέβησαν. Καταρχήν, περίμενα να πάρει τον Βασιλειάδη που είναι κλασικός σουτέρ, τριάρι, που νομίζω ότι μας χρειάζεται και επίσης, όπως και οι περισσότεροι νομίζω, περίμενα να πάρει τον Βουγιούκα και όχι τον Καβαθά, καθώς είναι ψηλός και πιο έμπειρος. Ελπίζω όμως στο τέλος να αποδειχθεί ότι ξέρει καλύτερα, άλλωστε αυτός είναι ο προπονητής». Σε ερώτηση για τον παίκτη που ξεχώρισε, ο Γιάννης Σούρμπης χωρίς πολύ σκέψη απάντησε τον Βασίλη Σπανούλη που ελπίζει να παρασύρει και την υπόλοιπη ομάδα με την αδιαμφισβήτητη εμπειρία και ικανότητα που διαθέτει, ενώ ακόμα σχολίασε πόσο κρίμα είναι που ο Μάντζιαρης δεν μπορεί να συμμετάσχει στην διοργάνωση.

Ο νεαρός παίκτης ανεβαίνει στην Κομοτηνή την Πέμπτη, αλλά φάνηκε ενήμερος για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην προετοιμασία της νέας του ομάδας. «Από τις 26 έχουν ξεκινήσει προπονήσεις και από ό,τι βλέπω το κλίμα είναι πολύ καλό, άλλωστε αυτό μου το είχαν μεταδώσει από πέρυσι που είχα πάει αρκετές φορές και είχα κάνει προπονήσεις με την ΑΕΚ», σχολίασε ο Γιάννης Σούρμπης που θα δει την πρεμιέρα της Εθνικής στην Αθήνα και όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια στην Θράκη. Είναι φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και λόγω εξετάσεων στη Σχολή αλλά και των υποχρεώσεων με την ΑΕ Κομοτηνής δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει στην Σλοβενία για να συμπαρασταθεί από κοντά στους παίκτες με τους οποίους τόσον καιρό προπονούνταν μαζί, όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες…