Αποκλειστικό: Υπό παραίτηση όλο το Δ.Σ. της ΕΠΣ Ξάνθης για τις μεταγραφές! Οι αντιδράσεις από ΕΠΟ και ΕΠΣ Εβρου και Θράκης…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου βάζει η απόφαση της ΕΠΟ να μην δώσει το σύνηθες τριήμερο περιθώριο για την υποβολή των δελτίων παικτών που έγιναν μεταγραφή στην διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου από τις ΕΠΣ στην ΕΠΟ.

Ήδη, εξαιτίας της απόφασης αυτής, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ThrakiSportS, συνολικά 40 δελτία ποδοσφαιριστών από 18 σωματεία που ανήκουν στην δύναμη της ΕΠΣ Ξάνθης βρίσκονται στον αέρα. Οι μεταγραφές έγιναν εμπρόθεσμα, η ΕΠΣ Ξάνθης έστειλε τα σχετικά έγγραφα στις αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ αλλά εκείνη τα επέστρεψε λέγοντας ότι οι συγκεκριμένες μεταγραφές δεν αναγνωρίζονται, καθώς θεωρούνται εκπρόθεσμες.

Τι έχει συμβεί; Μια παρανόηση σε ένα καθαρά εσωτερικό ζήτημα ανάμεσα στην ΕΠΟ και τις Ενώσεις. Ενώ η μεταγραφική περίοδος έληξε στις 2 Σεπτεμβρίου, παραδοσιακά δίνονταν το περιθώριο στις ΕΠΣ να κοινοποιήσουν τα σχετικά έγγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΠΟ στην Αθήνα εντός τριημέρου από την λήξη της σχετικής προθεσμίας. Τις προηγούμενες ημέρες είχε υπάρξει αίτημα από πολλές περιοχές να υπάρξει πενθήμερη παράταση, αίτημα που απορρίφθηκε. Ωστόσο με την απόρριψη, η ΕΠΟ εννοούσε ότι όχι απλά δεν θα δοθεί καμία παράταση, αλλά ούτε και το σύνηθες τριήμερο που παραδοσιακά δινόταν για να υπάρξει η σχετική ενημέρωση από τις ΕΠΣ στην ΕΠΟ. Ωστόσο για αυτήν την αλλαγή τακτικής δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση προς τις ΕΠΣ. Το αποτέλεσμα είναι να στέλνονται την Τρίτη μεταγραφές στην ΕΠΟ και να αποστέλλονται πίσω ως άκυρες καθότι θεωρήθηκαν εκπρόθεσμες.

Στην Ξάνθη, όπως προαναφέραμε, υπάρχουν 40 τέτοιες περιπτώσεις και αφορούν συνολικά 18 συλκλόγους. Μάλιστα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως μαθαίνουμε, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Ξάνθης αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του στην ΕΠΟ, εφόσον δεν αναιρεθεί αυτή της η απόφαση και δεν αναγνωριστούν οι συγκεκριμένες μεταγραφές που έγιναν μέσα στις προθεσμίες και απλά κοινοποιούνται στην Αθήνα μετά το πέρας τους. Άλλωστε, τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΣ Ξάνθης θεώρησαν ότι οφείλουν να προασπίσουν τα συμφέροντα των ομάδων που ανήκουν στην δύναμή της και προέβησαν σε αυτήν την θεαματική κίνηση, που αν μη τι άλλο αναμένεται να συζητηθεί πανελλαδικά.

Ήδη σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχει ετοιμαστεί και ήδη φύγει το σχετικό έγγραφο με τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ της ΕΠΣ Ξάνθης. Μάλιστα, λέγεται ότι σε αντίστοιχες κινήσεις προβαίνουν και τα ΔΣ άλλων ΕΠΣ, όπως αυτές των Σερρών και της Λαμίας που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλοί σύλλογοι που ανήκουν στην δύναμη των ΕΠΣ Θράκης και ΕΠΣ Έβρου, που οι περισσότερες μεταγραφές δηλώθηκαν τελευταία στιγμή λόγω και της καθυστέρησης που υπάρχει στην έναρξη του εκεί πρωταθλήματος. Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι ότι αυτή τη στιγμή σύσσωμο το ΔΣ της ΕΠΣ Ξάνθης τελεί υπό παραίτηση  και αν δεν αλλάξουν οι καταστάσεις, δεν αποκλείεται αυτού του είδους οι αντιδράσεις για τη μη αναγνώριση των μεταγραφών να αποκτήσουν μορφή ντόμινο, με άγνωστες συνέπειες αλλαγής των εύθραυστων ισορροπιών στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου…