Θετικό πρόσημο για Δουβαλίδη στο κλείσιμο της σεζόν

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Δύο αγώνες σε δυο μέρες σε δυο διαφορετικές χώρες κλήθηκε να δώσει ο δραμινός εμποδιστής Κώστας Δουβαλίδης, που έκλεισε τελικά με θετικό πρόσημο την σεζόν, η οποία πάντως σημαδεύτηκε από την κακή κούρσα του και τον πρόωρο αποκλεισμό του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας.

Στο Βάλενς της Γαλλίας σε μια διοργάνωση με ομαδικό χαρακτήρα συμμετείχαν πέντε έλληνες αθλητές, ως μέλη της βαλκανικής ομάδας στο Decanation 2013. Ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν τέταρτος στα 110 μ. εμπ. με 13.65 (-1,3), σε μια κούρσα, όπου επικράτησε ο Γάλλος Ράιαν Γουίλσον με 13.38. Ο δραμινός εμποδιστής πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευρλας.  Στους αγώνες μετείχαν αθλητές από την Γαλλία, Ιταλία, Κούβα, ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία καθώς και μικτές ομάδες από την Σκανδιναβία και τα Βαλκάνια. Στη συνολική βαθμολογία η ομάδα των ΗΠΑ κατέλαβε την πρώτη θέση με 137 βαθμούς, ενώ η βαλκανική ομάδα τελείωσε στην πέμπτη θέση με 87.

Στην φωτογρφία βλέπετε τον Δουβαλίδη με τους υπόλοιπους έλληνες αθλτές που μετείχαν στην Μεικτή Ομάδα Βαλκανιων. Ο αγώνας αυτός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και το επόμενο πρωί ο Κώστα Δουβαλίδη πήγε με τρένο στο Παρίσι και από εκεί πήρε το αεροπλάνο για το Βερολίνο, όπου το βράδυ της Κυριακής αγωνίστηκε σε ένα από τα κορυφαία μίτινγκ που γίνονται αυτήν την περίοδο στην Ευρώπη. Εκεί αναδείχθηκε πέμπτος στα 110 μ. εμπ. με 13.69 (0,3 άνεμο). Νικητής της κούρσας ήταν ο Κουβανός, πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Ντάιρον Ρόμπλες με 13.35.

Αξίζεθ να σημειωθεί ότι στην ίδια διοργάνωση συμμετείχε και ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ, Κώστας Φιλιππίδης, που “πάτησε” τους γερμανούς μέσα στο σπίτι τους, αφού με άλμα 5,70 μέτρα κατέκτησε την πρώτη θέση. Ο πρωταθλητής μας έκανε στην γερμανία την καλύτερη πρόβα, πριν τον τελευταίο του αγώνα, τον δεύτερο τελικό των Diamond League των Βρυξελλών (6/9). Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο τελικό της Ζυρίχης είχαμε την εντυπωσιακή εμφάνιση του κομοτηναίου Κώστα Μπανιώτη, που κατέκτησε ντην δεύτερη θέση στο ύψος.