Άκης Μάντζιος: «Έπρεπε να είχαμε πάνω από 4 βαθμούς»

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Ο Πανθρακικός πέτυχε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και ο Άκης Μάντζιος μίλησε στην… καθιερωμένη του συνέντευξη σε αθηναϊκό ραδιόφωνο, αυτή την φορά στον Sentra, για τους 4 βαθμούς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, ενώ αναφέρθηκε επίσης σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άκη Μάντζιου:

Για τις εμφανίσεις του Πανθρακικού και τους 4 βαθμούς: «Πετύχαμε χθες την πρώτη μας νίκη, στην πρώτη μας εμφάνιση στην έδρα μας. Ήταν πολύ σημαντική και δίκαιη νίκη. Ξεκινήσαμε με δύο παιχνίδια εκτός έδρας όπου είχαμε πάρα πολύ καλή εικόνα. Στη Λιβαδειά μέχρι το 85′ είχαμε τους 3 βαθμούς στα χέρια μας αλλά μετά από μια αποβολή φτάσαμε στην ισοπαλία, ενώ στην Ξάνθη αξίζαμε κάτι παραπάνω βάσει ευκαιριών. Θα έπρεπε λοιπόν, να έχουμε παραπάνω από 4 βαθμούς».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Οι περισσότερες ομάδες είναι καινούριες και ψάχνουν να βρουν ταυτότητα. Πρέπει να περάσουν 6-7 αγωνιστικές για να έχουμε πλήρη εικόνα για κάθε ομάδα. Το σίγουρο είναι πως σε ένα πρωτάθλημα πολύ δύσκολο υπάρχει ένα γκρουπ 10-12 ομάδων που βράζουν στο ίδιο καζάνι. Όλες οι ομάδες πάντως θέλουν τον χρόνο τους».

Για το αν ο Ολυμπιακός… παίζει μόνος του: «Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί αλλά και ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε σημαντικά. Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει πάρα πολλούς παίκτες ήρθαν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές χρειάζονται τον χρόνο τους για να γίνουν ομάδα. Σίγουρα όμως, είναι ένα επίπεδο πάνω, μην πω και παραπάνω. Στα μέχρι τώρα παιχνίδια του, παρά το 3 στα 3 και αν εξαιρέσουμε το τελευταίο 20λεπτο χθες, δείχνει πως θέλει κάτι να φτιάξει και να έχει διάρκεια και όχι μόνο ξεσπάσματα ή δεκάλεπτα-τέταρτα».

Για το αν ο Παναθηναϊκός θα κινδυνέψει: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ιστορική ομάδα που έκανε σημαντική ανανέωση με πάρα πολλά νέα παιδιά. Χτίζεται από την αρχή και δεν δείχνει μέχρι στιγμής ικανότητα να διεκδικήσει κάποιον τίτλο. Θέλει χρόνο, αλλά σίγουρα δεν είναι στο γκρουπ των 12 ομάδων που θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία».