Διπλό μπαμ με Εστράντα και Χοσέμι! Τελειώνει άμεσα ο Γκοχουρι…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Με μια λιτή -όπως άλλωστε συνηθίζει- ανακοίνωση, η Ξάνθη γνωστοποίησε ότι ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό της τον Χοσέμι, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που υπήρχαν από νωρίς το πρωί. Ωστόσο λίγο μετά έκανε και το μπαμ, ανακοινώνοντας την απόκτηση και του  Εστράντα.

Πρόκειται για τον 34χρονο Ισπανό επιτελικό μέσο που το τελευταίο εξάμηνο αγωνίστηκε στην Αλμερία, έχοντας 19 συμμετοχές και ένα γκολ, συμβάλλοντας στην άνοδο της ομάδας στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ο έμπειρος άσος ξεκίνησε την καριέρα του από την Σπόρτινγκ Χιχόν, στην οποία αγωνίστηκε ως το 2004. Στη συνέχεια πήγε στην Έλτσε για τέσσερα χρόνια, ενώ το 2008 μετακόμισε στη Λεβάντε για μια τετραετία. Το περασμένο καλοκαίρι πήγε στην Κίνα και την Γκουανζού, για να επιστρέψει στην Ισπανία τον Ιανουάριο για την Αλμερία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή Rubén Suárez Estrada».

Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί πάντως η εξής ανακοίνωση: «Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή José Miguel González Rey (JOSEMI)». 

Πρόκειται για έμπειρο αμυντικό, που έμεινε πριν από λίγες ημέρες ελεύθερος από τον Λεβαδειακό, ανέβηκε το πρωί στην Θράκη, τα βρήκε σε όλα με τους διοικούντες κι εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας Νίκου Καραγεωργίου.

Ο Χοσέμι ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Μάλαγα, στην οποία και αγωνίστηκε ως το 2004, οπότε και μετακόμισε με απόφαση του Ράφα Μπενίτεθ στην Λίβερπουλ. Εκεί έμεινε δύο χρόνια, συμμετέχοντας σε αγώνες τόσο της Πρέμιερ Λιγκ όσο και των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Μάλιστα, συμμετείχε στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ από την Λίβερπουλ επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2005. Στο τέλος εκείνης της χρονιάς μετακομίζει στην Βιγιαρεάλ, μετά στην Μαγιόρκα και το 2010 έρχεται στον Ηρακλή, μαζί με τους Ντιέ και Σολτάνι που ξαναβρίσκει ως συμπαίκτες τώρα στην Ξάνθη. Βέβαια, αν και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, έφυγε τον επόμενο χρόνο για την ισπανική Καρχαγένα και επέστρεψε πέρυσι στον Λεβαδειακό. 

Η επιβεβαίωση της είδησης για την έλευση του Χοσέμι στην Ξάνθη αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις και στο θέμα της λύσης του συμβολαίου του Γκοχουρι, όπως έχει αναφέρει από το πρωί το ThrakiSportS, για την οποία δεν γίνεται καμία αναφορά στις μέχρι τώρα (τρεις) ανακοινώσεις της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη. 

Η τρίτη ανακοίνωση (και πρώτη χρονικά) έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι και την πρωινή προπόνηση περιλάμβανε το πρόγραμμα της ακριτικής ομάδας την επόμενη της λευκής ισοπαλίας με τον Εργοτέλη.

Οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ κι αυτοί που έπαιξαν στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης ενώ οι υπόλοιποι πρόγραμμα προπόνησης αυξημένης έντασης. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν μετά το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής ενώ για την Δευτέρα υπάρχει ρεπό.