Πρόεδρος ΑΟ Καβάλας: «Είναι καλύτερη η Ξάνθη από εμάς; Όχι! Σύντομα θα τους ξεπεράσουμε…»

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Κοσμογονικές είναι οι εξελίξεις στην Καβάλα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ομάδας, την αλλαγή προπονητή αλλά και τον ερχομό μιας αρμάδας παικτών που ανακοινώθηκε την Παρασκευή. 

Ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Τσκοκτουρίδης είχε αναφερθεί σε αυτά που σχεδιάζονταν πριν περίπου ένα μηνα, μέσα από συνέντευξη τύπου, χωρίς τότε όμως να αντιληφθούν πλήρως τι εννοούσε. Αίσθηση όμως προκάλεσε και η αναφορά του στην Skoda Ξάνθη.

«Περάσαμε μία δύσκολη χρονιά και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Διότι σε πολλά πράγματα τα οποία είχαμε προβλέψει, πέσαμε έξω. Πολλοί από σας αλλά και πολλοί από τους φιλάθλους θα σκέφτεστε γιατί έγινε αυτό. Οφείλω όμως να πω ότι αυτό που έγινε στον Α.Ο.Κ. είναι το λιγότερο το οποίο θα μπορούσε να έχει συμβεί εάν λάβουμε υπ’ όψη μας το τι έγινε στη Λάρισα, τι έγινε στην ΑΕΚ, το τι έγινε στον Πανσερραϊκό αλλά και την Κέρκυρα. Γίνονται κοσμογονικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμη», είπε αρχικά ο κ. Τσοκτουρίδης, που αποκάλυψε ότι «ο σχεδιασμός φέτος θα είναι τελείως διαφορετικός, αφού  είμαστε πλέον ένα ισότιμο μέλος της ΕΠΑΕ, διεκδικούμε και θα πάρουμε ότι οι υπόλοιπες ομάδες και πιστέψτε με, ότι αυτό το ποσό σε συνδυασμό με το ότι θα ασχοληθούμε και με χορηγίες στην ομάδα και θα έρθουν νέοι επενδυτές, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να βρεθούν τόσα χρήματα όσα χρειάζονται ώστε η ομάδα να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα».

«Φέτος μίλησα με πάρα πολλούς επενδυτές, πολλοί εκ των οποίων ήταν σοβαροί και άλλοι όχι. Όλοι τους, όμως, ζήτησαν να μάθουν το ίδιο ακριβώς πράγμα: λεπτομέρειες για την υποδομή της ομάδας, δηλαδή οι ποδοσφαιριστές, οι ακαδημίες και τα γήπεδα. Προσωπικά δεσμεύομαι ότι δεν υπάρχει πιθανότητα και πρόθεση να φύγει ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής από τον νομό μας και να στελεχώσει την ακαδημία μιας ομάδας που θα εδράζει σε άλλον νομό. Δεν θέλουμε να εισάγουμε αλλά να εξάγουμε ταλέντα». Και στο τέλος, πέταξε το όραμά του αλλά και το πρότυπό του: «Σήμερα ξημερώνει μία καινούρια ημέρα για τον ΑΟΚ. Αν έχουμε μαζί μας τους συνεργάτες, τον Τύπο και τους φιλάθλους μας τότε θα κάνουμε πολλά πράγματα. Μαζί θα χαράξουμε την πορεία της ομάδας. Άλλωστε δεν είναι καλύτερη η ομάδα της Ξάνθης η οποία τόσα χρόνια πρωταγωνιστεί. Έχουμε περισσότερες δυνατότητες από τους γείτονές μας και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πράγματα τα οποία οι γείτονές μας δεν μπορούν να τα φανταστούν». 

Τάδε έφη ο κ. Τσοκτουρίδης ένα μήνα πριν, αλλά τις τελευταίες ώρες οι δηλώσεις αυτές ξαναπροβάλλονται με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις. Και ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται ένας μικρός χαμός από τις αντιδράσεις του κόσμου της Ξάνθης…