Θρακιώτες οι (μέσω Τσάκα) νέοι ιδιοκτήτες του ΑΟ Καβάλας;

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–   Το νέο επενδυτικό σχήμα, που προωθείται στην Καβάλα από τον Βλάση Τσάκα, θα έχει θρακιώτικο χρώμα, αφού επικεφαλής αυτών που, όπως φαίνεται θα αναλάβουν τον ΑΟΚ θα είναι ο Φάνης Ελευθεριάδης, με καταγωγή από την Κομοτηνή και έδρα τη Γερμανία!

Ο Βλάσης Τσάκης φέρεται αρχικά να μεσολάβησε για τη συμφωνία των νέων επενδυτών με τον Γιώργο Τσοκτουρίδη και από την άλλη εμφανίζεται να διαπραγματεύεται με νέο (Γερμανό) προπονητή αλλά και παίκτες.

Σύμφωνα με την καβαλιώτικη εφημερίδα “Πρωινή”, η ομάδα των νέων επενδυτών με επικεφαλής τον Θρακιώτη Ελευθεριάδη δηλώνει σίγουρη ότι εντός των ημερών θα αναλάβει την ομάδα και θα αλλάξει την κατάσταση.

Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να τηρηθεί ο πρώτος όρος της συμφωνίας με τον κ. Τσοκτουρίδη δηλαδή να μπουν χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά.

Ο κόσμος της Καβάλας όπως είναι φυσικό παρακολουθεί με επιφύλαξη τις εξελίξεις, αφού άλλωστε δεν είναι καθόλου μακριά η εποχή που ο Βλάσης Τσάκας υπόσχονταν χρήματα στον Παναθηναϊκό, χρήματα που τελικά δεν ήρθαν ποτέ.

Σε πρώτη φάση, οι ιθύνοντες του νέου σχήματος ανακοίνωσαν την Πέμπτη την απόλυση του προπονητή Γιάννη Τοπαλίδη, άλλοτε βοηθού του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, που διεκδικεί έτσι μια πρωτότυπη θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Ο Έλληνας τεχνικός αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Καβάλας, έχοντας αναλάβει πριν ένα μήνα περίπου, αφού οι νέοι ιδιοκτήτες των «αργοναυτών» που ανέλαβαν μέσα στην εβδομάδα, επέλεξαν να τον αντικαταστήσουν και τον απέλυσαν την Πέμπτη. 

Κάτι τέτοιο είχε γίνει στην αρχή του καλοκαιριού με τον Βύζαντα, που βρισκόταν σε τραγική οικονομική κατάσταση, όμως οι Ιταλοί που ανέλαβαν τους Μεγαρείς, αποφάσισαν να διώξουν τον πρώην βοηθό του Οτο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ομάδα.