Πήρε Παπαδόπουλο στην Εθνική ο Σάντος! Στην αποστολή ο Τόρο! Εκτός ο Λοντίγκιν…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Μετά από πάρα πολλά χρόνια ο Δημήτρης Παπαδόπουλος κλήθηκε στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για τους κρίσιμους αγώνες με Λιχτενστάιν και Λετονία για την προκριματική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο 31χρονος φορ εξαργυρώνει την πολύ καλή παρουσία που είχε πέρσι με τη φανέλα του Πανθρακικού σε πρωτάθλημα και κύπελλο αλλά και φέτος με τον Ατρόμητο. Την τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος ήταν στο φιλικό με την Ισπανία (ήττα με σκορ 2-3) στην Τούμπα. 

Στην 24μελη αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για τα κρίσιμα παιχνίδι με το Λιχτενστάιν (06/09 εκτός) και την Λετονία (10/09 στο Καραϊσκάκη) μετέχει ο Ξανθιώτης Βασίλης Τοροσίδης, όχι όμως και ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν.

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή και δεν υπάρχουν περιθώρια πειραματισμών. Θέλαμε να έχουμε τον Λοντίγκιν, τον είχαμε στην προεπιλογή, όμως ο ποδοσφαιριστής απέστειλε ένα φαξ με το οποίο έλεγε πως δεν ήθελε να αγωνιστεί στην Εθνική», είπε ο Φερνάντο Σάντος.

Βέβαια, όπως έχει αναφέρει το ThrakiSportS, η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική αφού ο Λοντίγκιν πράγματι απέστειλε ένα έγγραφο υπό την πίεση της Ζενίτ για να αγωνίζεται ως γηγενής στο ρωσικό πρωτάθλημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει αναφέρει ότι δεν επιθυμεί να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος.

Επίσης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε τους Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη και Σαμαράς, τους οποίους είχε αφήσει εκτός από το φιλικό παιχνίδι με την Αυστρία. Εκτός έμειναν ο Φυτανίδης και ο Δημούτσος σε σχέση με την πρόσφατη αποστολή της «γαλανόλευκης» 

Αναλυτικά η αποστολή: Καρνέζης, Σηφάκης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σιόβας, Σπυρόπουλος, Χολέμπας, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Φορτούνης. Η συγκέντρωση των διεθνών είναι προγραμματισμένη την ερχόμενη Δευτέρα (02/09) το πρωί.