Οι πρώτες εντυπώσεις του Ραφ από το ιταλικό όνειρο

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Ο πρώην ακραίος του Εθνικού Ραφαήλ Κουμεντάκης απολαμβάνει εδώ και λίγες ημέρες το ιταλικό όνειρο έχοντας ξεκινήσει την προετοιμασία του με τη Ραβέννα.

Ο Ραφ παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ μιλώντας για το νέο του ξεκίνημα, την υποδοχή που του επιφύλαξε ο κόσμος της ομάδας, για την προσαρμογή του στην Ιταλία και το επίπεδο της προετοιμασίας.

Αρχικά, μιλώντας για τις πρώτες του σκέψεις όταν μπήκε στο αεροπλάνο για την Ιταλία είπε: «Βλέποντας από το παράθυρο του αεροπλάνου την ώρα που αυτό απογειωνόταν, εκεί συνειδητοποίησα τι αφήνω πίσω μου, αλλά κι ότι τώρα αρχίζει μια νέα ζωή για μένα. Ότι τώρα ξεκινώ να κυνηγήσω τα όνειρα μου. Είχα βέβαια λίγο άγχος, αλλά με το που έφτασα στην πόλη οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά κι ο απλός κόσμος με έκανε να αισθανθώ πολύ άνετα».

Για τον τρόπο με τον οποίο τον υποδέχτηκε ο κόσμος της ομάδας ανέφερε: «Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος ακόμη να προφέρει το επίθετο μου κι έτσι όλοι με φωνάζουν Ράφα. Ακόμη και στα μαγαζιά που έχει τύχει να βρεθώ για να ψωνίσω όλοι με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα και για μένα ήταν μια μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι με γνώριζαν οι περισσότεροι. Γενικά οι άνθρωποι εδώ, όπως και στην Αλεξανδρούπολη είναι πολύ φιλικοί και δείχνουν να έχουν μεγάλο πάθος με το βόλεϊ» λέγοντας ότι ο πρώτος του μεγάλος στόχος είναι: «να μάθω όσο πιο γρήγορα μπορώ τη γλώσσα. Ήδη καταλαβαίνω κάποια πράγματα, αλλά καθημερινά πρέπει να διαβάζω αρκετά. Τόσο διάβασμα είχα να κάνω από τις… Πανελλήνιες!».

Στη συνέχεια αποκάλυψε και το πρώτο χιουμοριστικό περιστατικό από την ζωή του στην Ιταλία λέγοντας: «Πέραν του ότι χάρηκα που βρήκα έναν συμπατριώτη μου, η αλήθεια είναι ότι ήταν κι η πρώτη μέρα που δεν έφαγα μακαρόνια, αφού μπόρεσα επιτέλους να παραγγείλω αυτό που ήθελα (γέλια)».

Ο Ραφαήλ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα επίπεδα οργάνωσης των Ιταλών και την προθυμία τους να υλοποιήσουν οποιαδήποτε επιθυμία του, ενώ όσον αφορά τις προπονήσεις: «… μπορώ να πω ότι ακόμη δεν υπάρχει μεγάλη πίεση. Όχι ότι καθόμαστε, απλά πολλά παιδιά λείπουν με τις Εθνικές ομάδες, όπως κι ο προπονητής μας που είναι με την Εθνική Εφήβων της Ιταλίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ωστόσο από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να ανεβαίνει η ένταση…».