Με δύο η Κύπρος στο Europa!!! Τυχερό το ΑΠΟΕΛ στην κλήρωση! Ιστορική πρόκριση Απόλλωνα! Οι Θρακιώτες των δύο ομάδων…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Μόνο λίγες ώρες κράτησαν τα δάκρυα των παικτών του ΑΠΟΕΛ, για το σοκ που υπέστησαν από τη βελγική Βάρεγκεμ (1-2 στο 90′), στον αγώνα ρεβάνς των ευρωπαϊκών πλέϊ οφ. Ο πρώτος αγώνας είχε έρθει 1-1, όλα έδειχναν ότι πάμε σε παράτασηγ αλλά οι Βέλγοι προκάλεσαν έμφραγμα στο ΓΣΠ στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Ωστόσο, ο κυπριακός σύλλογος ευνοήθηκε από την ειδική κλήρωση που έκανε η UEFA, το πρωί της Παρασκευής (30/9), και παίρνει αυτός τη θέση της τιμωρημένης Φενέρμπαχτσε στους 48 του Γιουρόπα Λιγκ. Εφυγε δηλαφή μια τουρκική ομάδα και στην θέση της μπήκε στους ομίλους μία… κυπριακή. Απίστευτο παιχν΄πιδι της τύχης. Στις 14.00 έχει προγραμματιστεί η κλήρωση των ομίλων, που ενδιαφέρει και τον ΠΑΟΚ και ίσως τον Ατρόμητο.

Στην κληρωτίδα το πρωί μπήκαν τα ονόματα των 29 ομάδων που αποκλείστηκαν την προηγούμενη νύχτα, μαζί και το ζευγάρι Αλκμάαρ-Ατρόμητος (τα υπόλοιπα 31′ του αγώνα τους, που βρίσκεται στο 0-1 θα παιχτούν στις 12,00 το μεσημέρι της Παρασκευής), και τυχερός της υπόθεσης στάθηκε ο ΑΠΟΕΛ. Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και πέντε χρόνια, η πρώην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει για γυμναστή έναν άνθρωπο ιδιαίτερα γνωστό σε πολλούς θρακιώτες, τον Γιώργο Παρασκευά, ο οποίος σπούδα στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.

Για τον Ατρόμητο, δεν υπάρχει πλέον άλλη δυνατότητα πρόκρισης, παρά μόνο να κερδίσει με τρία, συνολικά, γκολ διαφορά τους Ολλανδούς, το μεσημέρι. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να πετύχει άλλα δύο γκολ. . Στην περίπτωση που αποκλειστεί η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, ο ΠΑΟΚ παραμένει στο β’ γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων, αλλιώς μεταπηδά στο πρώτο.

Και αυτό γιατί η ΟΥΕΦΑ, με άλλη απόφασή της, αποφάσισε να προκρίνει τη νορβηγική Τρόμσο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αντί της Μπεσίκτας, καθώς το CAS επικύρωσε τον αποκλεισμό του τουρκικού συλλόγου, λόγω εμπλοκής του σε σκάνδαλο στημένων αγώνων.

Σε κάθε περίπτωση, στους ομίλους του Europa League θα μετέχει και ο Απόλλων Λεμεσού, μετά την ιστορική πρόκριση που πήρε επί της γαλλικής Νις. Η πρώην ομάδα του Δημήτρη Σουάνη, χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του οποίου είχε κερδίσει και την έξοδο στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ηττήθηκε με 1-0 στην Γαλλία και έτσι υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το 2-0 του πρώτου αγώνα.