Τσάμπιονς Λιγκ: Η κλήρωση για τον Ολυμπιακό και την Ζενίτ του Λοντίγκιν

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μπενφίκα και η Αντερλεχτ είναι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον τρίτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Με πολλά ταξίδια στην ιβηρική χερσόνησο ο όμιλος για την Ζενίτ του “δικού μας” Γιούρι Λοντίγκιν, που στον 7ο όμιλο θα αντιμετωπίσει την Πόρτο, την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Αούστρια Βιέννης.

 

Στον 1ο όμιλο μετέχουν Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία), Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία), Μάγερν Λεβερκούζεν (Γερμανία) και Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία).

Στον 2ο κληρώθηκαν Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Γιουβέντους (Ιταλία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) και Κοπεγχάγη (Δανία).

Αντίπαλοι των πρωταθλητών Ελλάδος στην τρίτο όμιλο θα είναι η Μπενφίκα (Πορτογαλία), η Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) και η Άντερλεχτ (Βέλγιο), την οποία πρόσφατα νίκησε ο Ολυμπιακός σε φιλικό αγώνα με 1-0.

Η κάτοχος του τροπαίου Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), η Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) και η Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) θα κοντραριστούν στον τέταρτο όμιλο.

Στον 5ο όμιλο μετέχουν η Τσέλσι (Αγγλία), η Σάλκε (Γερμανία) του Κυριάκου Παπαδόπουλου που απέκλεισε την Σάλκε, η Βασιλεία (Ελβετία) και η Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία).

Στον 6ο, που είναι όμιλος – φωτιά, θα τεθούν αντιμέτωπες η Άρσεναλ (Αγγλία), η Μαρσέιγ (Γαλλία), η περσινή φιναλίστ Ντόρτμουντ (Γερμανία) του Σωκράτη παπασταθόπουλου και η Νάπολι (Ιταλία).

Στον 7ο όμιλο μετέχουν Πόρτο (Πορτογαλία), Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία), Αούστρια Βιέννης (Αυστρία) και η Ζενίτ (Ρωσία) του πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν.

Τέλος, στον 8ο όμιλο κληρώθηκαν Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Μίλαν (Ιταλία), Άγιαξ (Ολλανδία) και η Σέλτικ (Σκωτία) του Γιώργου Σαμαρά.