Στον τελικό των… διαμαντιών της Ζυρίχης το βράδυ ο Μπανιώτης (live από το ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Πραγματοποιείται το βράδυ της Πέμπτης στην Ζυρίχη ο μεγάλος τελικός των φετινών Diamond League, μια γιορτή του στίβου που θα έχει τους μεγαλύτερους σταρ και ανάμεσα σε αυτούς και τον κομοτηναίο άλτη του ύψους Κώστα Μπανιώτη, που πριν δύο εβδομάδες συμμετείχε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Μόσχας.

Το μίτινγκ θα είναι ο τελικός για τα 16 από τα αγωνίσματα, αφού για τα υπόλοιπα θα γίνει δεύτερο μίτινγκ – τελικός των Diamond League στις Βρυξέλλες, την ερχόμενη Πέμπτη  6 Σεπτεμβρίου. 

Με τον αγώνα αυτό, ο Μπανιώτης θα κάνει φινάλε για την φετινή σεζόν και θέλει να επιστρέψει στις πτήσεις ανω των 2.30μ. Ο θρακιώτης άλτης έχει ήδη κάνει έναν αγώνα έπειτα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το περασμένο Σάββατο στοι Έμπερσταντ της Γερμανίας, όπου όμως οι καιρικές συνθήκες ήταν τόσο κακές που κανένας άλτης δεν μπόρεσε να πιάσει επιδόσεις υψηλού επιπέδου.

Φαβορί βέβαια είναι ο Μπόνταν Μπονταρένκο, ο ουκρανός παγκόσμιος πρωταθλητής με  2,41 μ., ποπυ είναι πάντα… επικίνδυνος για να σπάσει το θρυλικό παγκόσμιο ρεκόρ του Χαβιέ Σοτομαγιόρ (2.45μ). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπανιώτης είχε λάβει και στον πρώτο φετινό αγώνα της σειράς Diamond League, τον περασμένο Μάιο στην Ντόχα του Κατάρ, από όπου και η φωτογραφία.

Από τα υπόλοιπα 15 αγωνίσματα που θα γίνουν τελικοί στη Ζυρίχη, ξεχωρίζει από ελληνικής πλευράς η συμμετοχή της Νικόλ Κυριακοπούλου στον τελικό του επικοντώ γυναικών, της μόνης αλλης Ελληνίδας πλην Μπανιώτη που θα λάβει μέρος στο Diamond League της ελβετικής πόλης. Και για την Κυριακοπούλου αυτός ο αγώνας θα κλείσει τη σεζόν του ανοιχτού στίβου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Νικόλ έχει ήδη δύο βαθμούς από τα Diamond League και βρίσκεται στην έκτη θέση της κατάταξης του αγωνίσματος.

Βέβαια, μπορεί το ύψος και το επί κοντώ να έχουν ελληνικό ενδιαφέρον, αλλά τα βλέμματα αναμένεται να κλέψουν δύο δρομικά αγωνίσματα στη Ζυρίχη. Ο Γιουσέιν Μπολτ θα καθίσει για πρώτη φορά σε βατήρα έπειτα από τους τρεις θριάμβους  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας και με ενδιαφέρον αναμένεται ο τελικός στα 100 μ., όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Τζάστιν Γκάτλιν.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει όμως και για τα πέντε χιλιόμετρα των γυναικών,  όπου όλοι θέλουν να δουν την Μεσερέτ Ντεφάρ και την Τιρουνές Ντιμπαμπα να κοντράρονται. Αμφότερες πήραν από ένα χρυσό στη Μόσχχα, η μία στο πεντάρι και η άλλη στο δεκάρι, οπότε η κόντρα τους αναμένεται να δώσει μεγάλο ενδιαφέρον στο αγώνισμα.

Το ThrakiSportS, πάντα κοντα στις μεγάλες στιγμές του Θρακιώτικου ΑΘλητισμού, το βράδυ θα καλύψει live την εξέλιξη στο Diamond League της Ζυρίχης και κατά βάση τον τελικό του ύψους και την συμμετοχή σε αυτόν του Κώστα Μπανιώτη…