Ποδηλασία αγάπης από την Θράκη ως την… Λεμεσό, υπό την αιγίδα του Κυπρίου Προέδρου

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Μία διαδικτυακή καλησπέρα ήταν αρκετή, για να φέρει κοντά την Κύπρο με την Κομοτηνή, την Ξάνθη και μια σειρά από άλλες πόλεις της Ελλάδας. 

«Είμαστε 3 φίλοι (Ανδρέας Ονησιφόρου, Γιώργος Δημητρίου και Αντρέας Σκουτέλλας). Την εβδομάδα 07-13/04/2013 διανύσαμε με τα ποδήλατα μας 700 χλμ συλλέγοντας τρόφιμα για τα κοινωνικά παντοπωλεία, όπου είχαμε και την δικιά σας στήριξη. 3 περίπου τόνοι τρόφιμα παραδόθηκαν στα κοινωνικά παντοπωλεία

Γνωρίζοντας ότι οι αιτήσεις για βοήθεια αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το Σεπτέμβριο πανελλαδική ποδηλασία για την συλλογή τροφίμων. Από τα τρόφιμα που θα μαζεύουμε τα 2/3 θα παραμένουν Ελλάδα για την κάλυψη των αναγκών της πόλης που κάνει κάθε φορά τη συλλογή  και το 1/3 θα αποστέλλεται στην Κύπρο.

Η Πανελλαδική ποδηλασία θα ξεκινήσει από τη Κομοτηνή στις 01/09/2013 και θα τερματίσει στις 11/10/2013 στη Λεμεσό συνολικά θα διανύσουμε 3,848 χλμ.
Η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη».

Η επίσημη έναρξη της Ποδηλασίας της Αγάπης θα γίνει το Σάββατο 31 Αυγούστου στην Κομοτηνή. Στις 6.00 το απόγευμα οι τρεις Κύπριοι ποδηλάτες παρέα με όλους τους πολήτες που θα θελήσουν, θα ποδηλατήσουν την πόλη, κάνοντας συλλογή τροφίμων από κεντρικά σημεία, καταλήγοντας στην Κεντρική Πλατεία Ειρήνης για την επίσημη έναρξη.

Το όλο εγχείρημα του σκέλους της Ποδηλασίας της Αγάπης στην Κομοτηνή γίνεται με την υποστήριξη της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α. Κομοτηνής μέσα από την ενημέρωση και κινητοποίηση των συλλόγων της περιοχής και την οργάνωσης της εκδήλωσης για την επίσημη έναρξη στις 31 Αυγούστου. Σε κεντρικά μαγαζιά της πόλης έχουν τοποθετηθεί σάκοι για τη συλλογή τροφίμων.

Την προσπάθεια στηρίζουν, μεταξύ άλλων, οι “On Bikes- Ποδηλάτες Κομοτηνής” αλλά και ο “Θράκας Ιππέας”, ο έτερος ποδηλατικός σύλλογος της πόλης, που με τον τρόπο τους συμβάλουν στην Ποδηλασία Αγάπης που θα ξεκινήσει το πρβί αυτής της Κυριακής από την Κομοτηνή  και θα τερματίσει πέντε εβδομάδες μετά στην Κύπρο.

Μάλιστα, στις 5.00 το απόγευμα της Κυριακής οι ποδηλάτες θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, ακολουθώντας την διαδρομή Πόρτο Λάγος, Κουτσό, Νέα Κεσσάνη, Βαφέικα, Ξάνθη, κάνοντας σύντομες στάσεις στους οικισμούς. Μία ώρα νωρίτερα θα βρίσκονται  στον τερματισμό και στην απονομή των μεταλλίων της διοργάνωσης που ετοίμασε ο «Πήγασος» στο πλαίσιο των γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης.

Την Δευτέρα θα αναχωρήσουν πια για την Μακεδονία, στον δρόμο προς τη Νότια Ελλάδα και τελικό προορισμό φυσικά την Μεγαλόνησο…