Μπάχαλο! Πυρκαγιά διέκοψε το Αλκμάρ – Ατρόμητος! Είχε βάλει γκολ αλλά είχε χάσει και πέναλτι ο Παπ! Τι μέλει γενέσθαι…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έχασε πέναλτι στο 19′, έβαλε όμως γκολ στο 53′ και έχει μετατρέψει σε θρίλερ την ρεβάνς του αγώνα με την Αλκμάρ για τα πλέι οφ του Europa League, η οποία… διεκόπη λόγω… πυρκαγιάς!!!

Ο Ατρόιμητος έδειξε να αγγίζει το θαύμα,  σε έναν αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε και πιθανότατα να συνεχιστεί το πρωί της Παρασκευής. Η ομάδα του Ατρόμητου είδε τον διαιτητή της αναμέτρησης με την Άλκμααρ να δίνει κόκκινη κάρτα στο 2’ στους Ολλανδούς, να καταλογίζει και πέναλτι υπέρ της ελληνικής ομάδας αλλά και πάλι τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελε ο Ατρόμητος!

Εκτός από το γεγονός ότι ο Παπαδόπουλος έχασε το πέναλτι στο 19’, τελικά κατάφερε να σκοράρει στο 53’ και να αναπτερώσει τις όποιες ελπίδες για πρόκριση, ωστόσο πάνω που η ελληνική ομάδα είχε πάρει τα πάνω της, έπιασε και φωτιά στο γήπεδο της Άλκμααρ με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα!

Από το γκολ του Ατρόμητου και μετά είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του καπνός στο γήπεδο, με τους ανθρώπους της UEFA να «ψάχνονται» αφού είδαν και κάποιους από τους προβολείς να σβήνουν. Στο 60’, ο διαιτητής Αντονί Γκοτιέ πήρε εντολή από τους ανθρώπους της UEFA να διακόψει τον αγώνα, καθώς διαπιστώθηκε ότι η φωτιά ήταν μέσα στο γήπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, το κεντρικό σύστημα ηλεκτροδότησης, προφανώς από κάποιο βραχυκύκλωμα, είχε πιάσει φωτιά η οποία κατευθυνόταν στην οροφή του γηπέδου πάνω από το εστιατόριο και στο χώρο πίσω από τις θέσεις των δημοσιογράφων. Άμεσα ζητήθηκε εκκένωση του γηπέδου από όλους, πλην των ομάδων που παρέμεναν στη σέντρα του γηπέδου αφού δεν τους επιτρεπόταν να μπουν στα αποδυτήρια.

Μετά από αρκετές συσκέψεις, παράλληλα με τις προσπάθειες της πυροσβεστικής να σβήσει η φωτιά, αποφασίστηκε οριστική διακοπή του αγώνα. Το θέμα είναι τώρα, το πώς και πότε θα συνεχιστεί το παιχνίδι. Το μεσημέρι της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη η κλήρωση της φάσης των ομίλων αλλά και η κλήρωση για την αντικαταστάτρια της Φενέρμπαχτσε που τιμωρήθηκε.

Οι κανονισμοί ορίζουν πως ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί από το σημείο που σταμάτησε, εντός 24ωρου. Οι δυο ομάδες την Κυριακή έχουν αγώνες πρωταθλήματος, αλλά κανονικά δεν επιτρέπεται να δώσουν δύο παιχνίδια εντός 48 ωρών. Ένα… χάος, στο οποίο τώρα καλείται να βάλει τάξη η ΟΥΕΦΑ, να ορίσει πότε θα συνεχιστεί το παιχνίδι και πως θα προχωρήσει η διαδικασία των κληρώσεων χωρίς να έχει προκύψει η ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι του Ατρόμητου με την Άλκμααρ.

Οι πρώτες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο αγώνας πιθανότατα να συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη στις 11.00 το πρωί ή στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, ώστε σίγουρα να έχει ολοκληρωθεί πριν τις κληρώσεις, ακόμα και αν οδηγηθεί σε παράταση και πέναλτι…