Βόμβα Τεκτονίδη: Σε αντίθεση με την Κομοτηνή, εδώ διώχνουν τις ομάδες από τα σχολεία!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Την ώρα που το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS έκανε γνωστό ότι στην γειτονική Κομοτηνή φτιάχνουν καινούριο γυμναστήριο το οποίο θα χρησιμοποιούν οι τοπικές ομάδες, στην Αλεξανδρούπολη όχι μόνο δεν δημιουργούνται νέοι χώροι άθλησης αλλά μπαίνουν προσχώματα στις ομάδες από τα σχολεία!!!

Αυτό αποκαλύπτει ο Γιώργος Τεκτονίδης, προπονητής της Νίκης  Αλεξανδρούπολης και υπεύθυνος ακαδημιών του συλλόγου, μιλώντας στο ThrakiSportS. Οι περιορισμένες ώρες προπόνησης στα κλειστά γυμναστήρια και τα γενικότερα προβλήματα που επικρατούν, όπως γίνεται αντιληπτό, τον απασχολούν έντονα αυτές τις ημέρες, όπως και όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού της πρωτεύουσας του Έβρου.

«Το πρόβλημα είναι γνωστό και μας απασχολεί χρόνια τώρα, δίχως ωστόσο να υπάρξει βελτίωση. Και πρέπει οι αρμόδιοι να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα να το δουν με προσοχή» σχολιάζει ο κ. Τεκτονίδης.

Η Νίκη αγωνίζεται στην Α2 γυναικών και έφτασε στο σημείο να επιζητά μετ’ επιτάσεως για μια προπόνηση παραπάνω. Σύμφωνα με τον κ. Τεκτονίδη, «το πρόβλημα είναι πραγματικά μεγάλο. Έχουμε ένα γήπεδο από το 1978, ξεπερασμένο πλέον για τις ανάγκες της πόλης. Εμείς κάναμε τις προτάσεις μας και με βάση το περσινό ωράριο ζητάμε μια ακόμη προπόνηση επιπλέον και τις ίδιες ώρες που σε συνεργασία με τον Εθνικό μπορούμε να συνεννοούμαστε για λίγα λεπτά παραπάνω. Καταθέσαμε εγγράφως τις προτάσεις μας και ελπίζω να ικανοποιηθούν».

Ο έμπειρος προπονητής και γνώστης της κατάστασης που επικρατεί στον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης αναδεικνύει ωστόσο και ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα, που αποκτά ιδιαίτερη διάσταση μετά τα ρεπορτάζ για το πώς κινούνται στην γειτονική Κομοτηνή, όπου το νέο γυμναστήριο του 2ου Λυκείου πιθανότατα να χρησιμοποιηθεί όχι απλά για προπονήσεις αλλά και για τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας μπάσκετ του ΓΑΣ Κομοτηνή στην Γ’ Εθνική.

«Έχει προκύψει ένα ζήτημα που έχει να κάνει με τη χρήση των χώρων άθλησης των σχολείων, αφού φαίνεται ότι υπάρχουν εμπόδια για να μπουν μέσα ομάδες. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να δουν το ζήτημα και να βρουν λύση. Θα είναι τεράστιο το πρόβλημα εάν δεν μπορέσουμε  να εξασφαλίσουμε σε αυτά ώρες άθλησης. Θα μείνουμε ξεκρέμαστοι και εμείς σαν σύλλογοι αλλά και τα δεκάδες παιδιά, αγόρια και κορίτσια που θέλουν να αθληθούν, όχι μόνο στο δικό μας σωματείο αλλά και σε άλλα. Δεν πρέπει να προχωρούμε σε επιλογές που απομακρύνουν τα παιδιά μας από τον αθλητισμό», λέει ο κ. Τεκτονίδης